MónTerrassa
Cs vol explicacions de la col·laboració entre Ajuntament i un fons americà
  • CA

Ciutadans reclama que des de l’Ajuntament de Terrassa s’expliquin els motius de l’acord de col·laboració entre administració i un fons d’inversions americà. El portaveu del grup municipal, Javier González, ha manifestat la seva perplexitat davant l’anunci que el Consistori ha realitzat un conveni amb la promotora AEDAS Home per posar en marxa un concurs per crear un mural en un dels edificis que aquesta està construint al barri de Sant Pere Nord. “L’alcalde ha d’explicar perquè l’Ajuntament subscriu convenis de col·laboració amb una empresa controlada per una societat offshore”, ha recriminat.

El partit taronja exigeix saber “com compatibilitzarà l’alcalde de Terrassa el compromís del consistori per fiscalitzar la naturalesa de les empreses amb les quals treballa amb una empresa la propietat de la qual té seu en un territori inclòs a la llista de la Unió Europea (UE) de paradisos fiscals”. González recorda que AEDAS Home “és una empresa creada al juliol de 2016 pel fons nord-americà Castlelake, amb seu a l’illa Anguila, al Carib. Un territori que està a la llisa grisa de la UE de paradisos fiscals, i on es radiquen les quatre empreses offshore amb les quals l’accionista majoritari exerceix el seu control sobre AEDAS”, ha exposat.

El portaveu de Ciutadans ha lamentat que “hem demanat explicacions sobre aquest assumpte i van passant els dies i ningú sembla interessat a esclarir aquesta nova contradicció de l’alcalde”. I consideren que és un tema d’importància ja que el ple de l’Ajuntament de Terrassa del mes de juny de 2016 va aprovar, a proposta de Terrassa en Comú, una proposta de resolució per incloure “en la contractació pública mecanismes de lluita contra el frau fiscal i l’evasió d’imposats via paradisos fiscals”. “Aquest va ser un acord davant el qual el mateix Jordi Ballart va votar favorablement”, ha recordat el portaveu liberal.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa