MónTerrassa
Cs vol una condemna unànime de l’Ajuntament davant qualsevol “atac als drets LGTBi”

La regidora de Ciutadans a l’Ajuntament de Terrassa, Isabel Martínez, ha qualificat d’“intolerants” els atacs homòfobs soferts pel waterpolista i jugador del Club Natació Terrassa Víctor Gutiérrez aquest cap de setmana mentre disputava un partit. Martínez ha recordat que aquests atacs “no es donen esporàdicament, sinó que ocorren diàriament a piscines, camps de futbol i altres espais esportius”. L’edil ha manifestat que “l’esport és un instrument d’integració social en el qual s’han de transmetre valors comuns que han de ser practicats i promocionats per tots” i que els atacs contra el col·lectiu LGTBI “no han de ser emparats sota cap circumstància”.

Per això, el Grup Municipal de Ciutadans Terrassa va presentar dilluns passat un Acord de Junta de Portaveus per a “condemnar enèrgicament qualsevol conducta que ataqui als drets LGTBI, comprometre’s en la lluita per a erradicar l’homofòbia, la bifòbia i la transfòbia i per a transmetre el suport del consistori a totes aquelles persones que s’hagin vist atacades per la seva condició o orientació sexual”. Martínez va convidar a la resta de grups amb representació en el Ple Municipal a sumar-se i emetre aquests acords com a resposta conjunta de tots els grups municipals davant el cas d’lgtbifobia. Malgrat aquest oferiment, la representant de Cs ha lamentat que “alguns grups municipals no s’hagin manifestat davant la nostra proposta de condemna conjunta d’aquestes actituds que hauria suposat una enèrgica resposta conjunta davant aquest cas de lgtbifobia ocorregut a la nostra ciutat”. 

La proposta presentada per Ciutadans també pretén “instar a la Generalitat de Catalunya a complir amb la Resolució del Parlament de Catalunya, sobre l’establiment de mesures per a evitar l’homofòbia a l’esport” i “impulsar una campanya publicitària destinada als joves de la ciutat en la qual es promogui la condemna pública a les actituds LGTBIfóbiques, la necessitat d’impulsar la igualtat i la prevenció de l’estigmatització per motius d’orientació sexual”, ha exposat Martínez.  La regidora de la formació taronja ha proposat “incloure, en el lliurament dels premis La Nit de l’Esportista, un reconeixement i premi al qual puguin optar clubs i esportistes egarencs que hagin adoptat o promogut accions de tolerància zero davant la LGTBIfobia”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa