MónTerrassa
Cs demana soterrar tot el cablejat elèctric i telefònic dels municipis
  • CA

El grup de Ciutadans (Cs) a la Diputació de Barcelona ha presentat una moció per a reclamar el soterrament de tot el cablejat aeri i les caixes de terminació òptica de les companyies de telecomunicacions que s’acumulen en façanes d’edificis públics i privats dels municipis de Barcelona. “És evident que veure línies elèctriques, de telèfon i de fibra, que a vegades pengen de les façanes o estan empalmades a pals i fanals genera una imatge visual molt negativa, però és que també ha arribat a provocar més d’un ensurt obligant als bombers a intervenir”, ha explicitat el portaveu dels liberals a la Diputació de Barcelona, Salvador Tovar.

Es va aprovar al Congrés un projecte de Llei General de Telecomunicacions

El taronja ha recordat com el passat 28 d’abril es va aprovar, al Congrés dels Diputats, un projecte de Llei General de Telecomunicacions, en el qual es recollia la necessitat de minimitzar l’impacte visual que genera la implantació de les noves tecnologies. “El municipalisme d’arreu d’Espanya fa molt temps que està reclamant el soterrament de totes aquestes línies o que passin per l’interior dels edificis perquè el cablejat aeri hauria de ser una cosa excepcional, únicament per quan no hi hagués cap més opció”, ha remarcat Tovar.

Des del partit taronja recorden que ja hi ha Diputacions que han avançat en aquest camí, com Badajoz, Almería o Málaga, i és per això que sol·licita a la de Barcelona que implementi un pla específic d’ajudes econòmiques per al soterrament de línies aèries presents en les façanes o, en el seu defecte, la minimització de l’impacte visual, especialment en conjunts històrics, artístics o béns d’interès cultural. “També reclamem al Govern de la Diputació que elabori una ordenança tipus que reguli les obligacions de les empreses de telecomunicacions perquè redueixin l’impacte visual del cablejat aeri i s’estudiï també la creació de fórmules de finançament entre empreses operadores, municipis i Diputació”, ha precisat Tovar.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa