El regidor del Grup Municipal de Ciutadans (Cs) Terrassa, David Aguinaga, proposa avançar cap a l’equitat educativa real entre els joves de la ciutat. El regidor taronja ha anunciat que sol·licitarà a l’Ajuntament de Terrassa que “es posi en contacte amb la fundació Empieza por Educar per executar el programa Menttores en centres escolars d’alta i màxima complexitat de Terrassa”. Aquest programa pretén instaurar “tutories individualitzades online pel reforç escolar gratuït dels alumnes més desafavorits i més castigats per la pandèmia”. 

En aquest mateix sentit, Aguinaga ha volgut aclarir que “la pandèmia ha tingut un impacte emocional i educatiu entre els estudiants de primària i ESO” i ha advertit que “aquest impacte té el risc d’arrossegar-se durant la resta de l’escolarització”. El grup municipal aposta per “impulsar polítiques públiques que es basin en evidències i dades” i per aquest motiu consideren adient la instauració del programa en concret, ja que “l’evidència acumulada en més de 100 estudis experimentals demostra que els programes de reforç educatiu són, juntament amb l’educació de 0-3 anys, la inversió educativa més eficient”. 

Finalment, Aguinaga ha declarat que “les tutories online en petits grups donen bon resultat a la resta de països de la Unió Europea” i ha proposat com a vies de finançament per a la instauració d’aquest projecte els fons Next Generation i la Diputació de Barcelona. 

Sobre Empieza por Educar

Empieza por Educar és una ONG que treballa per aconseguir l’equitat educativa. Els seus objectius són fer front a l’abandonament escolar prematur, a la probabilitat de repetir curs, i a la baixa probabilitat d’obtenir estudis superiors.”Volem que l’origen social i econòmic de l’alumnat no determini les seves oportunitats educatives. “Tots els nens i nenes neixen amb un potencial il·limitat independentment d’on neixin o el que guanyi la seva família. No obstant això, al nostre país molts d’ells no tenen l’accés a les oportunitats que necessiten per desenvolupar aquest potencial”, descriuen a la seva pàgina web. Per aquest motiu, l’ONG col·labora a través d’iniciatives que contribueixin a què cap estudiant es quedi enrere.

Nou comentari