MónTerrassa
El Covid ajorna l’inici de l’illa de vianants del Vapor Gran
  • CA
La zona 3, de color lila, entra en funcionament el mes de maig
La zona 3, de color lila, entra en funcionament el mes de maig | Aj. Terrassa

!--akiadsense-->

El Covid-19 no només ha afectat a la vida diària de tots els egarencs si no que també ha implicat que molts dels projectes que estaven previstos per aquests mesos s’hagin vist aturats. Un d’aquests grans projectes prioritaris des del govern de Terrassa que s’han vist afectats per la irrupció de l’emergència sanitària ha estat la “Revolució Verda” i la nova fase de vianalització de la Zona de Baixes Emissions de Terrassa.

A principis de febrer, quan això del coronavirus encara ens quedava lluny, l’Ajuntament va infomar que l‘Àrea de Vianants del Vapor Gran s’iniciaria oficialment el mes de maig. Una zona que inclou el portal de Sant Roc amb Iscle Soler, i els carrers adjacents al Vapor Gran (zona 3 o lila en el mapa de més avall), com són Vall, Rutlla, Sant Domènec, una part del carrer Col·legi, l’Era, pràcticament la totalitat del carrer Sant Francesc, Miquel Casas, Martí Alegre, Portal Nou i un tram de Sant Genís.

Les setmanes van passar i va aparèixer la pandèmia, tot obligant al Consistori a reorganitzar els recursos humans i materials per fer-hi front. Així, tots els tràmits logístics, informatius i de distribució de les noves acreditacions que s’havien de fer entre març i abril van quedar en suspens. Aquest dimecres, l’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, ha informat en roda de premsa que la vianalització no s’ha aturat, només s’ha retardat en el temps. “Si les circumstàncies ho permeten, la intenció és reprendre les vianalitzacions i moltes altres actuacions a la tardor, tenint en compte la campanya comercial de les festes nadalenques”, ha dit.

En aquesta línia, des de les xarxes socials, l’Ajuntament ha començat a informar als egarencs que resideixen o que tenen un garatge tant en la zona del Vapor Gran com a zona de la plaça Vella que ja poden sol·licitar telemàticament l’autorització per accedir-hi. Això sí, ho acompanyen amb el missatge de “però no cal que corris, la data d’implantació s’està reprogramant”, ja que com bé ha apuntat l’alcalde fins passat l’estiu no es contempla pas posar-la en marxa. Cada habitatge familiar disposarà de 4 targetes acreditatives associades a un vehicle i que podrà repartir com més li convingui; també cada pàrquing privat tindrà quatre targetes associades.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa