MónTerrassa
El confinament fa aflorar casos de violència contra els infants a Terrassa
  • CA

La situació de confinament està resultant dura per a tothom. Tanmateix, des de Serveis Socials de l’Ajuntament de Terrassa estan especialment preocupats pels diversos casos que estan arribant en què hi ha implicats infants en situació d’abús psicològic o físic per part dels progenitors o tutors. El retorn a les classes i al contacte online amb els professors ha fet aflorar una problemàtica que ja existia però que s’ha vist agreujada amb la situació de crisi sanitària. “Tenim coneixement que professors en les connexions diàries amb els alumnes estan rebent informació de denúncia de situacions a la llar insostenibles, de maltractaments verbals i físics per part dels adults que se n’han de fer càrrec”, ha manifestat un dels tècnics municipals en la darrera comissió informativa a preguntes de la regidora del PSC, Eva Candela.

Des del Consistori han afirmat que han activat les comissions escolars per tal que hi hagi sempre una persona de referència o enllaç entre Serveis Socials i els centres escolars per aquells casos en què el professorat està detectant els casos. A partir d’aquí, es farà un seguiment acurat de la situació. En aquests primers dies, des de l’Ajuntament ja s’ha derivat algun cas d’urgència a l’Equip d’Atenció a la Infància i l’adolescència (EAIA), i en alguns casos, s’ha optat per enviar els Mossos d’Esquadra al domicili per parlar amb la família.

A més, aquestes situacions de violència intrafamiliar també han estat detectades pels esplais diaris, els quals continuen fent la seva feina de manera virtual. “Estan fent un seguiment de la canalla, amb tasques d’oci i de reforç escolar, i en aquí també hi ha hagut infants que han verbalitzat situacions de negligència greu, i fins i tot abusos físics“, s’ha explicat des de Serveis Socials. “La situació de confinament és molt delicada, i ens preocupa que ara que els nens poden sortir ho faran amb els mateixos pares. Des dels esplais ens demanaven si no seria possible que els monitors sortissin amb aquells nens i nenes que tenen problemes a casa per parlar-ne i fer un acompanyament emocional, però per ara això no es pot fer”, han lamentat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa