MónTerrassa
Els Comuns demanen més inversió en transport públic al Vallès: “Anem tard”
  • CA

El portaveu comarcal dels Comuns i conseller de Territori i Transició Energètica del Consell Comarcal del Vallès Occidental, Carles Rodríguez, ha valorat el Pla de Mobilitat del Vallès, liderat per Territori i Sostenibilitat de la Generalitat. Des dels comuns es veu de forma positiva el fet de redactar un pla referenciant-lo a les dues comarques vallesanes, “perquè implica un reconeixement d’una singularitat territorial dins de la Regió Metropolitana que comparteix, entre d’altres qüestions, el problema de la mobilitat”.

Els Comuns també ressalten la importància que el Pla incorpori una xarxa comarcal de vies per anar a peu o en bici. En la mateixa línia, el Pla “mesura la mobilitat interna i reconeix un dèficit de transport públic inacceptable: només el 13% dels desplaçaments es fan en transport públic”. Més enllà dels aspectes positius del Pla, a la reunió es van destacar alguns aspectes negatius o mancances que caldrà analitzar amb més profunditat, com són: “que no es preveu cap sistema de governança que treballi per garantir l’aplicació del Pla un cop aprovat; no s’estableix cap prioritat d’entre les 77 actuacions, que queden en mans de les disponibilitats pressupostàries de cada moment, sense criteris ni objectius clars; no es preveuen mesures directes i concretes en relació a l’impacte en la qualitat de l’aire derivades del trànsit de pas per la C-58 i l’AP7″.

Pels Comuns del Vallès, “en un context d’emergència climàtica i de mala qualitat de l’aire al nostre territori”, l’objectiu del Pla que el 2026 el transport públic representi un 21% del conjunt de la mobilitat interna del Vallès és molt poc ambiciós. Afirmen que “en matèria d’inversions i desenvolupament d’una xarxa de transport públic potents al Vallès, anem tard i no hi ha temps a perdre”. Pel que fa a les al·legacions, els Comuns es plantegen presentar-ne per tal que s’incloguin millores com el projecte de TramVallès, la figura d’un Comissionat per al Pla, la creació de material informatiu específic del Vallès per als usuaris i usuàries o la revisió tarifària per tal de millorar el sistema de zonificació actual.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa