MónTerrassa
En Comú Podem pregunta al Govern sobre el CAP Can Roca Terrassa

El passat dia 30 de maig, En Comú Podem ha registrat al Parlament de Catalunya una bateria de preguntes en relació amb el nou Centre d’Atenció Primària Can Roca de Terrassa.

Un centre que ja està a punt i que hauria d’haver entrat en funcionament fa 2 mesos. Al llarg d’aquests darrers dies el comitè d’empresa del Consorci Sanitari de Terrassa ha denunciat que no hi ha un compromís ferm amb la data i per culpa de Mútua Terrassa no es preveu com a mínim fins al mes de setembre.

S’ha traslladat al conseller Argimon

Aquest retard genera una gran quantitat de preguntes que En Comú Podem ha traslladat al Conseller Argimón, centrades en els motius pels quals no s’ha posat en funcionament, perquè Mútua de Terrassa no ha entregat encara el llistat de pacients que s’haurien de derivar al CST o el llistat de professionals que s’haurien de traspassar.

Així com quan es podrà fer la selecció dels professionals, clarificar si el retard en la posada en marxa està afectant la ciutadania i saber quins seran els recursos que rebrà Mútua de Terrassa per assumir-ne les derivacions i si això farà augmentar les seves llistes d’espera que actualment és de les més elevades del país.

Unes preguntes

Unes preguntes per tal de poder respondre a la denúncia pública feta pel comitè d’empresa del CST, així com per dilucidar quins interessos defensa la Generalitat de Catalunya en matèria de sanitat: els dels serveis públics al servei de la ciutadania o els dels poders econòmics. La salut o el negoci.

Terrassa En Comú Podem aposta pel proveïdor sanitari públic, el CST, amb capacitat de creixement. Cal una atenció primària forta, als barris i coordinada amb l’hospitalària tant per eficiència com per qualitat assistencial. No mantenir un sistema integrat afecta els resultats econòmics, però també de salut. Aquest és un tema cabdal de ciutat, on es necessiten decisions valentes i una aposta clara pel sistema sanitari públic.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa