MónTerrassa
Compromís del PSC per forçar el Govern a construir dues residències més a Terrassa
  • CA

Els socialistes egarencs han celebrat aquest dimecres el primer acte amb públic a la seu del partit. Presentat per Isabel Zarza (secretària de gent gran del PSC Terrassa) ha estat protagonitzat pel diputat Raúl Moreno i la diputada i regidora Eva Candela, i s’ha centrat en el paper de la gent gran a la societat. Moreno, que ha fet una radiografia de la situació de la gent gran a l’actualitat, ha defensat un model més centrat en la persona i menys en el centre, amb major participació pública i adequació a les necessitats diverses dels ciutadans i ciutadanes amb dependència. Per això, el PSC proposa una bateria d’actuacions, que “dignifiquin els serveis d’atenció domiciliària i n’ampliïn les seves capacitats; fent de les residències una opció per aquells qui la desitgin o necessitin, però no l’única eina”.

El socialista també ha posat en valor l’esforç dels professionals assistencials, “abandonats” durant els mesos més durs de la primera onada. En aquest sentit, Moreno ha reclamat “una atenció mèdica pública dins de totes les residències, per allunyar-nos de situacions tan horribles com la prohibició de traslladar malalts de COVID als hospitals”. Moreno també ha recordat que malgrat la dotació del pla de xoc del Govern d’Espanya, la Generalitat “no ha fet res per reduir la llista d’espera en el reconeixement del grau de dependència, la més alta de tot l’estat”. I ho ha contraposat al govern valencià que, segons ells, “han pogut reduir les llistes d’espera en un 40% gràcies a les decisions polítiques d’un govern socialista”.

Eva Candela, qui va ser Tinent d’Alcalde de Drets Socials, ha tret pit de l’actuació socialista a l’Ajuntament de Terrassa, ja que el Servei d’Atenció Domiciliària de la ciutat “es troba desvinculat de la concessió del grau de dependència, cobrint-se el cost a través del pressupost municipal”. En acabar, tant Moreno com Candela s’han compromès a “pressionar a la Generalitat” per construir, amb més de 15 anys de retard, les residències públiques promeses a la ciutat: la de Sant Pere Nord i la de l’Avinguda Barcelona.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa