MónTerrassa
Una comissió PSC-TEC dispara els comentaris sobre un pacte de govern
  • CA

L’alcalde, el socialista Alfredo Vega, i el portaveu del Grup Municipal de Terrassa en Comú, Xavier Matilla, han presentat conjuntament la Comissió d’Estratègia, una eina que es podria veure com el resultat d”un pacte de govern no signat entre els socialistes i els comuns, les dues forces majoritàries a la sala de plens. Ho neguen rotundament, i afirmen que no hi ha res sobre un futur acord entre PSC i TeC a les municipals de 2019

La comissió pretén abordar temes estratègics de la ciutat fins al final del present mandat. Vega i Matilla han exposat el funcionament, els objectius i els eixos de treball. La comissió pretén encetar un procés d’anàlisi i reflexió sobre els aspectes clau de Terrassa, amb una diagnosi de problemes i reptes de futur. L’objectiu és vetllar per l’equilibri territorial i la cohesió social i lluitar contra les desigualtats.

Xavi Matilla (Terrassa en Comú)

“No és cap pacte de govern ni res que se li assembli. Hi ha un acord per treballar. És una cosa nova que vam proposar al PSC i ara va endavant. Es tractava de fer un espai per pensar estratègicament la ciutat. Cal dir que no hi ha un objectiu finalista. La paraula que utilitzaria és impulsar. Amb set formacions ja em vist que és difícil posar-nos davant un full en blanc i arribar a consensos. Entre dos podem intentar-ho. Va més enllà d’acords de dos partits. Si arribem a conclusions, quedaran per a tothom que les vulgui després de les eleccions de 2019. No seran del PSC i de Terrassa en Comú.”

Carles Caballero, president ERC i regidor

“Tenint en compte que queda un any per a les eleccions municipals, crec que s’han equivocat amb el nom. Comissió Tàctica seria més encertat. És un pacte de govern buit. Això és el que em sembla. Que pressuposa el moviment de cara al 2019? Per una força política que pretenia liderar el canvi a la ciutat deu ser un moment dur. Però comprensió i estima cap als Comuns. Van perdre l’oportunitat. Però poden aportar al futur govern de la ciutat. Moltes de les coses que ha denunciat el seu portaveu Xavi Matilla durant tres anys són certes. Avui, després de fer-se la foto amb l’alcalde, també”.

Javi González (C’s)

“No tenim cap comunicació oficial sobre la qüestió, però quan es parla d’estratègia a la ciutat es parla d’ordenació del territori i en aquest sentit celebrar que l’alcalde hagi fet seva la insistència de Ciutadans en obrir aquest debat. Trec importància al fet que el disseny d’aquesta suposada comissió l’hagi compartit el Govern amb els Comuns, es tracta de treballar pel futur de la ciutat malgrat que el ponents siguin els partits que mes suport perden enquesta rera enquesta. Quan tinguem mes informació serà el moment de les valoracions i dels posicionaments més concrets, mentres tant tot el que sigui pensar sobre una Terrassa més preparada pel futur no pot obviar al partit mes votat a les passades eleccions.”

Miquel Sàmper (PDeCAT)

“És dífícil entendre que dues forces de set, pretenguin marcar el full de ruta de la ciutat del futur, i encara més difícil d’entendre que ho facin a un any de les eleccions municipals. Projectes de futur que vinculessin a tots els GGMM, només tindrien sentit si fossin subscrits per unanimitat, qüestio no gens fàcil. S’entén des de l’òptica del PSC i de l’Alcalde per assegurar-se un any plàcid fins les minicipals, sobretot quan sap que és autèntic paper mullat si no compte amb el suport de la resta de forces polítiques. En fi, si en aquesta voluntat de buscar consensos que diuen, “permeten” la col.laboració de la resta de GGMM des d’un inici, sumarem propostes en benefici de la ciutat; si per contra, el que fan és proposar escenaris previament pactats “a dos”, aquesta comissió serà una autèntica enganyifa”

Marc Medina, regidor de la CUP Terrassa

“PSC i TeC han evidenciat, una vegada més, el seu gust per les rodes de premsa buides de contingut. En comptes de presentar iniciatives ben treballades i contrastades amb entitats de la ciutat, tornen a fer anuncis de futur. En aquest cas, una Comissió de nom pretenciós i a la que -si no ho hem entès malament-, només estan convidats ells dos. Per tant, si volen anunciar un Pacte de Govern o la comissió del seu Programa Electoral, poden fer-ho obertament. És legítim. Però no sembla que el tema doni per a més”.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Manel a abril 13, 2018 | 20:14
    Manel abril 13, 2018 | 20:14
    La TeC ha traït al seu electoral ja que van dir que farien fora als socialistes i ara han pactat amb ells. TeC ho pagarà a les urnes i enfortirà a PSC agonic del 155.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa