MónTerrassa
Cs vol que Terrassa s’adhereix a la Xarxa Espanyola de Ciutats Intel·ligents

El regidor del Grup Municipal de Ciutadans (Cs), David Aguinaga, va presentar la proposta de resolució per a “l’adhesió de Terrassa a la Xarxa Espanyola de Ciutats Intel·ligents (RECI)“. La iniciativa implica que el Consistori encarregui un informe per a conèixer els resultats del Pla Director Smart City desenvolupat al municipi entre 2015 i 2020, en el qual es determinaran “les mancances, reptes i objectius de Terrassa en aquest tema”, ha afegit Aguinaga. L’objectiu és que “l’ajuntament es comprometi a continuar implementant l’ús de la tecnologia com a eina essencial per a incrementar l’eficiència dels serveis públics i impulsar la innovació i l’emprenedoria”. El ple se celebra dilluns.

David Aguinaga va destacar la importància que “Terrassa faci una panoràmica de tots aquells serveis on pot ser convenient o necessari incrementar l’ús de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC), per a millorar l’eficiència o la qualitat en aspectes com la neteja de la ciutat, el transport, la il·luminació pública o la seguretat ciutadana, per exemple”. El representant de Cs ha recordat, a més, que el 2020 Terrassa ha estat seleccionada en primera ronda per a formar part del grup de les 100 ciutats de la Intelligent Cities Challenge (ICC) de la Comissió Europea, motiu pel qual l’equip de govern ha anunciat la reedició del Pla Director Smart City Terrassa.

Els objectius d’aquesta entitat estan d’acord amb els de la RECI, que està formada actualment per 83 ciutats. La seva aspiració principal és intercanviar experiències i treballar conjuntament per a desenvolupar un model de gestió sostenible que millori la qualitat de vida dels ciutadans.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa