MónTerrassa
Ciutadans vol un parc de cal·listènia a cada barri de Terrassa
  • CA

Ciutadans vol que hi hagi un parc de cal·listènia a cada barri de Terrassa. Aquesta és la proposta de resolució que el grup municipal portarà en el pròxim ple ordinari del mes de febrer a l’Ajuntament de Terrassa. L’objectiu és “donar suport i promocionar aquesta pràctica esportiva a la nostra ciutat”, segons ha defensat la portaveu i alcaldable de Cs, Isabel Martínez. Per això, l’agrupació demanar al govern que posi en marxa una “campanya específica per promoure aquest esport, el qual cada any obté més adeptes arreu de la ciutat”.

Panells informatius a cada parc

En aquest mateix sentit, Ciutadans proposa en la moció “estudiar el nombre de parcs de cal·listènia existents a cada barri de Terrassa”. Aquest estudi ha de servir per tenir una visió general d’on son els parcs actuals i tenir identificats aquells barris que no en disposin. “Volem aconseguir que el major nombre possible de veïns de la ciutat tinguin un parc de cal·listènia en un emplaçament pròxim al seu domicili”, ha subratllat Martínez.

Finalment, Ciutadans també reclama millores amb panells informatius per als usuaris en els actuals parcs de cal·listènia. És a dir, proposa instal·lar “elements urbans als parcs existents que indiquin el centre sanitari més proper, el contacte del servei encarregat del manteniment i indicacions sobre el correcte ús de cada element”.

7 parcs de cal·listènia a Terrassa

A data de juny de 2021, Terrassa tenia un total de 7 parcs de cal·listènia dispersats per a la ciutat. Aquesta és la darrera actualització que des de l’Ajuntament s’ha posat a l’abast de al ciutadania.

Es trobaven concretament en places i parcs de:

  1. Plaça Can roca
  2. Plaça Can Tusell
  3. Plaça d’Antoni Escudé
  4. Parc de Nacions Unides
  5. Parc de La Cogullada
  6. Parc de Gernika
  7. Carrer Segura

A més d’aquests parcs específicament de cal·listènia, també s’hi haurien d’afegir o tenir en compte que hi ha 44 espais de la ciutat que compten amb jocs biosaludables. No és ben bé el mateix, perquè aquest tipus d’elements esportius van destinats a un públic diferent (més adult) però sí que suposen un espai dedicat a l’esport urbà a l’aire lliure.

En els darrers anys aquest tipus de parcs han anat apareixent arreu. El 2022, per exemple, ciutats veïnes com Viladecavalls o Rubí inauguraven el seu primer espai dedicat a la cal·listènia.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa