Ciutadans vol habilitar espais físics perquè els egarencs puguin seguir el ple municipal

La formació considera que cal posar eines per evitar la bretxa digital

El portaveu del Grup Municipal de Ciutadans (Cs), Javier González, ha anunciat que la seva formació impulsarà una proposta perquè el consistori habiliti espais amb connexió a la xarxa i un dispositiu electrònic que permeti una connexió a temps real perquè “els ciutadans, entitats i col·lectius que ho desitgin puguin connectar-se i participin en igualtat de condicions evitant la bretxa digital en els Plens Municipals”. Aquests espais, segons ha exposat el portaveu taronja, s’habilitarien a l’Ajuntament de Terrassa i en les oficines d’atenció ciutadana dels districtes. 

La iniciativa de Cs pretén donar resposta a una problemàtica derivada de la no presencialitat dels Plens Municipals i l’objectiu és no deixar al marge a tots aquells ciutadans que no disposen de connexió a la xarxa d’internet o dispositius electrònics adequats per a poder exercir un paper actiu en el debat polític de la ciutat. En aquest sentit González ha destacat que “la bretxa digital, que afecta en major mesura als majors de 65 anys, no ha de causar dificultats per a accedir al dret a la participació establert en l’article 11 del Reglament de Participació Ciutadana”. 

Finalment, González ha posat l’accent en la necessitat de modificar el document de l’imprès específic per a la sol·licitud d’intervencions ciutadanes “per a afegir a aquesta una casella en la qual el ciutadà pugui marcar si requereix un espai amb connexió a internet i un dispositiu per a connectar-se per videoconferència”.

Nou comentari