MónTerrassa
Compromesos amb el cistell de la compra
  • CA

El govern socialista de Pedro Sánchez es va comprometre, com no podia ser d’una altra manera, a destinar els recursos necessaris per a protegir la majoria social d’aquest país i als col·lectius més vulnerables. Ho va fer durant la pandèmia de la COVID-19, amb l’erupció del volcà de l’illa de La Palma i ho torna a fer amb la guerra a Ucraïna.

El conflicte desplegat actualment a Europa ha tingut una repercussió directa en el nostre dia a dia: el preu del cistell de la compra. Hi ha hagut una inflació dels preus de forma generalitzada, però cap com la que han patit els productes alimentaris. Espanya és una de les potències europees a on més han augmentat els preus dels aliments, només per sota d’Alemanya.

Segons les últimes dades publicades per l’INE, l’Institut Nacional d’Estadística, la llet ha apujat el seu preu gairebé un 31%; els ous un 27%; els cereals i les patates més d’un 20%; i el pa, els llegums i les verdures més d’un 14%. Això és molt preocupant, especialment en els casos de les famílies amb rendes baixes. Segons càlculs del Ministeri d’Agricultura, les famílies espanyoles gasten aproximadament el 15% dels seus ingressos en alimentació, proporció que ascendeix al 19,2% en famílies amb ingressos iguals o inferiors a 1.000 euros. Parlem de productes bàsics dels quals no podem prescindir per a la nostra supervivència.

Un cop més, el govern socialista de Pedro Sánchez ha demostrat la seva responsabilitat amb la ciutadania aplicant una rebaixa dels productes de primera necessitat com la llet, els ous, el pa i els llegums del 4% al 0% i una rebaixa del 10% al 5% a l’oli, les llavors i la pasta. Aquesta rebaixa, aplicada a partir de l’1 de gener de 2023 i traslladada de forma directa i immediata als preus dels aliments, durarà sis mesos. Els veïns i veïnes de Terrassa, que han rebut la mesura amb optimisme ja estan notant l’estalvi. Als aparadors de les fleques i fruiteries de la ciutat ja veiem el preu reduït del pa, les verdures i les fruites. Junt amb la rebaixa de l’IVA dels aliments, el govern de l’Estat posa a disposició d’aproximadament 4,2 milions de llars un xec de 200 euros per a famílies vulnerables amb rendes inferiors a 27.000 euros.

En la crisi social en la qual ens estem veient immersos, urgeixen polítiques enfocades en l’avenç social i que responguin a les necessitats de la població. Necessitem governs amb capacitat d’actuació davant les dificultats, i el Partit Socialista ha demostrat ser la resposta. El futur ha de ser socialista. 

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Ernest a gener 19, 2023 | 14:54
    Ernest gener 19, 2023 | 14:54
    Hi ha senyores que semblen no tenir vergonya.
  2. Icona del comentari de: Mati a gener 19, 2023 | 15:09
    Mati gener 19, 2023 | 15:09
    pero en que planeta vive esta señora? es de las que creen que los votantes son tontos? si basa su campaña en lo que hace el señor sanchez lo lleva claro
  3. Icona del comentari de: Ignacio a gener 19, 2023 | 16:49
    Ignacio gener 19, 2023 | 16:49
    El presidente Sánchez no ha movido jamás un dedo por solucionar los temas fraude y elusión fiscal, una solución (que estos días podría haber comentado con Macrón) que aportaría al país decenas de millones de euros (está calculado) que permitirían nutrir por ejemplo los presupuestos de sanidad y de educación (si se quisiera). El presidente Sánchez no ha hecho nada para que sus amiguitos de las energéticas cobren a precio de gas las energías que aportan, que les salen mucho más baratas (los famosos "beneficios caídos del cielo"). Gracias a eso, "todos los de la mesa del bar que tomamos una cerveza, la estamos pagando a precio de cubata porque hay uno que está tomando un gin tonic y la norma así lo marca". Gracias a Pedro Sánchez, estamos regalando millones de euros a la gente que le proporcionará beneficios a él cuando deje de ser presidente (y que quizá se los esté proporcionando ya de oscuras maneras, quién sabe). El presidente nos presentó una supuesta emergencia sanitaria al lado de tres "CEOs": Uno militar, uno policia y otro de la Guardia Civil. Todo lo que se ha hecho mal desde entonces... ¿Por qué no han salido a explicarlo? No se está hablando de lo que ha pasado estos tres años. ¿Por qué no se ha informado y debatido? ¿Por qué no se ha informado bien y permitido el debate sobre la Ley Trans? El PSOE ya no tiene nada de obrero, y de socialista... cabría discutirlo. Si el PSC le toma de referencia, estamos apañados.
  4. Icona del comentari de: Un ex-socialista y ahora también ex-podemos que está por votar a partidos animalistas a gener 19, 2023 | 22:02
    Un ex-socialista y ahora también ex-podemos que está por votar a partidos animalistas gener 19, 2023 | 22:02
    El número de banqueros que cobra más de un millón de euros al mes en España ha aumentado en un 73% en un año. ¡Un setenta y tres por ciento! Pero "el gobierno más progresista de la democracia" no tendrá nada que ver, claro, no, qué va... ellos sólo miran por las clases humildes, no están por apoyar a quienes les financian las campañas y tal. ¡Venga ya!

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa