MónTerrassa
CCOO reclama al govern de Terrassa informació “clara” sobre Serveis Socials
  • CA

La secció sindical de CCOO de l’Ajuntament de Terrassa ha entrat una instància dirigida al tinent d’alcalde de Drets Socials, Noel Duque, en què reclamen saber -en el termini d’un mes- la situació dels treballadors del departament de Serveis Socials. Exposen que el juliol d’aquest any se li va fer arribar un informe amb “demandes concretes per a la millora i compliment dels drets dels treballadors”, i que encara avui no s’ha rebut resposta.

El sindicat torna a reclamar “informació clara, concreta i transparent dels dispositius organitzatius que s’han fixat, a partir de la pandèmia, per poder atendre, amb normalitat, les necessitats i demandes d’aquest servei. Què s’ha fet? Com s’ha organitzat el teletreball? Quins treballadors/es fan teletreball? I quins no? Estan previstos més canvis de futur per fer front a la nova onada de la pandèmia?”. Així mateix, també volen saber si s’ha dotat Serveis Socials amb nous recursos, tant humans com materials. I si s’ha habilitat nous espais per atendre la ciutadania i contractat més personal.

CCOO ha demanat a Duque que també respongui als dubtes sobre si s’ha fet alguna actuació per reemprendre l’Avaluació de Riscos Psicosocials del personal de Serveis Socials, que ja s’havia iniciat i si s’han pres mesures per atendre i tenir cura (salut emocional, i psicològica) dels treballadors i treballadores que estan, des de fa molt de temps, atenent directament a la ciutadania, entre d’altres. Reclamen que se’ls faci arribar el Planning de tots els treballadors que actuen a Serveis Socials, tant a Serveis Centrals com als Districtes, indicant la funció i el càrrec que realitzen. I finalment, volen saber quina ràtio de treballadors Socials per habitant té actualment Terrassa i quants casos té assignat cada treballador/a social.

Des de la secció sindical de Comissions Obreres afirmen que es reserven el dret d’emprendre les accions “que es consideri pertinents, a les instàncies que calguin, en defensa dels Drets Laborals Fonamentals dels treballadors i treballadores de Serveis Socials”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa