El líder del PP, Pablo Casado, ha dit després de conèixer la sentència del procés, que “qui la fa la paga” i ha demanat al president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, que es comprometi verbalment, aquest dilluns mateix, a no indultar els condemnats. Casado ha remarcat que això es fonamental per traslladar un missatge als polítics condemnats perquè “no hi ha impunitat”. Casado ha recordat en aquest sentit que la delegada del govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera, alguns ministres i el primer secretari del PSC, Miquel Iceta, han plantejat en reiterades ocasions l’indult en cas de condemna dels líders independentistes. Casado també ha demanat que es modifiqui la llei per no permetre els indults per aquest tipus de condemnes i ha apostat per tornar a introduir al codi penal el “delicte de referèndum il·legal”. El terrassenc Josep Rull ha estat condemnat a 10,6 anys de presó.

El líder del PP, Pablo Casado, ha fet una primera valoració de la sentència de la causa del procés i ha demanat “respecte i valoració” pel treball de la sala. Ha remarcat que amb la condemna es constata que “qui la fa la paga” quan s’altera l’ordre públic i que ara cal posar mesures per evitar que tot això no es torni a repetir i es preservi l’ordre públic en cas d’una possible “insurrecció” com, segons el popular, planteja el president del Govern, Quim Torra.

Segons Casado, perquè no es repeteixi un cas com el procés cal deixar clar, i per això s’ha dirigit al govern espanyol en funcions, que cal preservar l’odre públic i evitar actituds violentes. Casado ha demanat que Sánchez afirmi que no s’indultaran els condemnats ha recordat que ja fa més d’un any que des del PP demanen una modificació de la llei perquè no es puguin indultar els condemnats per aquest tipus de delictes.

Finalment, Casado ha recordat que Pedro Sánchez “deu la seva presidència” als polítics condemnats de JxCat i ERC, i per això ha de deixar clar que “no deixa la porta oberta a aquests partits” fins i tot al PNB. El líder del PP ha fet aquestes declaracions en una entrevista al programa a Antena3.

Nou comentari