MónTerrassa
Carta oberta a la militància del PSC de Terrassa
  • CA

Aquest mes de juliol un grup de militants hem decidit fer un pas endavant i presentar la nostra candidatura com alternativa a l’actual Executiva.

Una de les nostres motivacions ha estat la convicció que és del tot necessari separar el partit del grup municipal ja que ambdós requereixen de la màxima dedicació i col·laboració. Sense personalismes ni arribismes, en aquests moments tan difícils la nostra ciutat i el nostre partit s’ho mereixen.

Separació no vol dir confrontació ni diversitat d’acció. Tot el contrari, ens mouen els principis socialistes de justícia social, feminisme, ecologisme, igualtat d’oportunitats i defensa dels serveis públics de qualitat, i aquesta separació de poders és garantia de dedicació de tots els esforços per a la millora de la vida de la ciutadania de Terrassa.

És per això que afirmem que la nostra candidatura representa el socialisme democràtic. Ens presentem com una executiva renovada, compromesa amb la reactivació de Terrassa en aquest context d’emergència sanitària. Una executiva que basarà la seva acció en l’impuls social i econòmic del municipi, així com en la lluita per la igualtat, la justícia social i la defensa del mediambient, i per això volem reforçar l’agrupació en els següents eixos: prioritzar el debat polític intern i la participació dels militants fent-los coprotagonistes de les decisions estratègiques i obrir el partit per a recuperar totes aquelles persones que els agradaria col·laborar en reforçar el protagonisme del socialisme de Terrassa. Per últim, com a candidat a primer secretari em comprometo a separar la figura de la primera secretaria del de candidat a l’alcaldia de la nostra ciutat.

Malauradament, les circumstàncies en les que tristament ens trobem han provocat que la nostra presentació hagi de ser d’una manera que ni és l’habitual ni molt menys la que ens hauria agradat. Si hem utilitzat els mitjans per arribar a la militància ha estat davant la impossibilitat de fer servir cap mitjà intern, tal com hauria estat més adequat. I aquestes són precisament algunes de les maneres de fer que volem canviar per millorar la democràcia interna i la transparència en la gestió i en la comunicació amb la militància.

Volem millorar coses, i per això també ens oferim, com hem fet sempre, a col·laborar. Ja vam donar mostres del nostre compromís de grup quan vam donar suport sense fisures i de manera activa al nostre primer secretari perquè seguís formant part de l’Executiva Nacional.

La nostra voluntat d’arribar a consensos no es queda en aquesta carta. Fins el darrer instant lluitarem per una executiva conjunta que garanteixi tot allò pel que lluitem els i les socialistes. Una executiva de canvi i renovació, per donar, definitivament, el salt i superar la crisi que es va produir al PSC de Terrassa el dia que es va escollir a Jordi Ballart com a primer secretari i que després es va agreujar amb la seva fugida de l’ajuntament davant la possibilitat d’una moció de censura.

És per això pel que et demano que avalis la nostra candidatura el dia de l’assemblea i entre tots i totes aconseguim no només un partit més obert, més plural, més democràtic i més transparent, sinó que lluitem junts per aconseguir una Terrassa millor per a tots i totes. Txetxu Sanz Candidat a primer secretari del PSC de Terrassa

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa