MónTerrassa
Els candidats a Terrassa a les municipals del 26 de maig
  • CA

El diumenge 26 de maig, Terrassa i la resta de municipis de l’Estat espanyol viurà unes noves eleccions municipals. A tres mesos pels comicis al Consistori egarenc, més d’una desena de grups municipals dels principals partits polítics ja han anunciat quin serà el seu candidat: Alfredo Vega (PSC); Xavier Matilla (TeC); Isaac Albert (ERC); Alex Rodríguez (PP); Javi González (C’s); Marc Medina, (CUP), Miquel Sàmper (PDeCAT), Jordi Ballart (Tot per Terrassa); Pepi Oller (Primàries Terrassa); Ivan Martos (EUiA). De tots els candidats, de moment només hi ha una dona.

Alfredo Vega, candidat pel PSC

Regidor a l’Ajuntament de Terrassa des del 2007, Alfredo Vega (Motos, Guadalajara, 1957) va assumir les regnes de l’alcaldia del consistori egarenc en dues ocasions. Primer, el 30 novembre del 2012, quan va assumir l’alcaldia en funcions després de la renúncia de Pere Navarro. El 16 de novembre del 2017, amb la dimissió de Jordi Ballart i el trencament del pacte entre el PSC i el Partit Demòcrata, va ser proclamat alcalde per la majoria simple amb els vots del PSC. Mestre i llicenciat, ha estat director de l’escola Pere Viver i també ha estat vinculat en associacions veïnals i entitats esportives com el CN Terrassa. Des del passat novembre, va ser proclamat cap de llista i candidat a les municipals. “Hem liderat i hem transformat la ciutat de Terrassa, segur que hem comés errors, però també som responsables de molts encerts i d’una molt bona feina que s’ha fet”, va assegurar en el seu discurs de presentació com a candidat.

Alfredo Vega, alcalde i primer secretari del PSC a Terrassa | ACN

Xavi Matilla, el candidat de Terrassa en Comú

Tal i com va acordar el plenari de Terrassa en Comú el dijous 11 d’octubre,Xavi Matilla (barri de la Maurina, Terrassa, 1975) és el candidat de Terrassa en Comú. Arquitecte de formació, és professor del Departament d’Urbanisme de la UPC i responsable nacional d’Organització i Territori de Catalunya en Comú. És un dels ideòlegs del nou partit dels comuns. “Terrassa necessita un canvi en les seves polítiques municipals. Per fer de l’Ajuntament un projecte transparent, que treballi per solucionar els problemes existents. En definitiva, un projecte comú, al servei de tots els terrassencs”, exposa a la seva descripció a la pàgina web dels comuns.

Xavi Matilla, en un acte de Catalunya en Comú a Terrassa | Cristóbal

Isaac Albert, el candidat d’ERC

Isaac Albert (Terrassa, 1969), és Assessor Financer del Departament d’Economia i Organització d’Empreses de la UB. Entre el 2007 i 2011 va ser tinent d’alcalde de l’Àrea d’Acció Social i Drets Civils a l’Ajuntament de Terrassa. Militant d’ERC des del 1999, compta amb experiència del sector financer, agències de valors, gestores de fons i bancs de Barcelona i Madrid. Ha exercit diversos càrrecs a la Diputació de Barcelona. És el candidat a les eleccions municipals del maig des del juny del 2018. “No alimentarem la divisió, perquè no ajuda a la construcció de la ciutat, perquè no aporta res al projecte que defensem. No hi ha un ells i un nosaltres, només la defensa de la democràcia i la llibertat”, explica sobre el seu projecte.

Isaac Albert | ERC

!--akiadsense-->

Alex Rodríguez, el candidat del PP

Alejandro Rodríguez (1982, Terrassa), és llicenciat en Dret, té un postgrau en Escola de Pràctica Jurídica. Designat com a candidat del PP tot just fa unes setmanes, compagina l’advocacia amb el càrrec de regidor al consistori de Terrassa. Rodríguez va convertir-se en el portaveu del grup municipal popular després que Gabriel Turmo, el seu predecessor, hagués de renunciar a la seva acta com a regidor després de patir un ictus que el va obligar a reduir la seva activitat. “Nosaltres oferim embranzida i ganes de treballar, el govern actual, per contra, només compta amb desgana. Té la capacitat de treball d’una balena encallada”, va assenyalar Rodríguez en la seva presentació com a candidat.

Alex Rodríguez, portaveu del PP a l’Ajuntament de Terrassa | PP Terrassa

!--akiadsense-->

Javi González, el candidat de C’s

Javier González (Terrassa, 1967), és tècnic en Electrònica Industrial i llicenciat en Filosofia. Té un postgrau en Estètica Filosòfica i estudis en Ciències Polítiques. Durant sis anys va ser tècnic de telecomunicacions a Telefónica, on des del 1995 és Gestor Tècnic en Enginyeria d’Accés. “Tenim un projecte alternatiu fet amb persones que formen part de l’entramat de la ciutat; ciutadans i ciutadanes que coneixen la realitat educativa, social i econòmica, i que saben el que significa aixecar la persiana del seu comerç cada dia, anar a treballar als polígons o trobar-se a la cua de l’atur”.

Javi González, de C’s | Cristóbal Castro

Jordi Ballart, candidat de Tot per Terrassa

L’exalcalde Jordi Ballart (Terrassa, 1980), va dimitir del càrrec com a màxim responsable polític de Terrassa el 2 de novembre del 2017 com a protesta per l’aplicació de l’article 155 de la Constitució Espanyola a Catalunya. El passat 15 de desembre del 2018, després d’estripar el carnet del PSC, va presentar la nova formació Tot per Terrassa, on es presenta com a candidat. Llicenciat en Ciències Polítiques i de l’Administració per la UAB, va entrar al PSC amb 16 anys. El 2005 va entrar a l’Ajuntament de Terrassa per ser el regidor de Comunicació i de la cartera de Solidaritat. Posteriorment, a partir del 2012, va ser Primer Secretari del grup municipal, fins que va ser investit en el lloc de Pere Navarro. En les eleccions municipals del 2015 va sortir escollit primer, però perdent dos regidors respecte els anteriors comicis. “Vaig endavant amb un projecte totalment renovat i exclusivament terrassenc, sense estar sotmès a partits nacionals”.

Presentació de la candidatura Ballart per Terrassa. L'exalcalde es presenta a les eleccions municipals de maig del 2019
Presentació de la candidatura Ballart per Terrassa | Cristóbal

!--akiadsense-->

Tots ells buscaran ser la força més votada per poder tenir un major poder de negociació de cara als pactes posteriors per governar el consistori egarenc. A les eleccions municipals del 2015, més de 83.000 votants dels 153.332 electors amb drets a vot van conformar un consistori força fragmentat: 9 regidors pel PSC; 6 per Terrassa en Comú; 4 per ERC; 3 pel PDeCAT; 3 per C’s, 1 per la CUP i un pel PP. Quatre formacions (PxC, U.C. Terrassa, PFiV i UPyD) no van arribar al mínim de vots necessaris per acabar obtenint un regidor a l’Ajuntament.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Primàries Terrassa a març 07, 2019 | 19:29
    Primàries Terrassa març 07, 2019 | 19:29
    I la Pepi Oller?
  2. Icona del comentari de: KRLSM a març 07, 2019 | 21:37
    KRLSM març 07, 2019 | 21:37
    En serio feu aquest lleig a la CUP Terrassa?? Com podeu escriure que en Medina no ha estat aprovat si vosaltres mateixos ho vau notificar dies enrere: https://elmon.cat/monterrassa/societat/marc-medina-maria-cardona-encapcalaran-llista-cup-terrassa?fbclid=IwAR0ruvAAXcrhN96DnfzWGPNe532xBzIGiwZk7tHxnWA4huBOUInJoEJ5t-g

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa