MónTerrassa
Canadell (Junts): Exigirem al Congrés ajuts de 3 mil milions d’euros al sector empresarial
  • CA
Caupena, Canadell i Lluís, davant de Cambra Terrassa
Caupena, Canadell i Lluís, davant de Cambra Terrassa | Lluïsa Tarrida

!--akiadsense-->

Aquest dilluns, 8 de febrer, el número 3 a la llista de Junts per Catalunya a les eleccions del 14 de febrer, Joan Canadell, ha estat a Terrassa. L’empresari s’ha reunit, acompanyat de la també candidata Montserrat Caupena i la regidora Meritxell Lluís, amb una representació de la Cambra de Comerç i Indústria de Terrassa i comarca.

Junts ha presentat el seu programa electoral de cara al món empresarial, marcat encara per la situació Covid, fent especial èmfasi en “el nostre pla d’actuació o pla de xoc immediat, que té una continuació del que ja s’esta fent ara però amb algunes mesures que volem introduir amb més força. Per exemple, volem demanar al Congrés dels diputats que s’activi el MEDE, el mecanisme d’estabilitat pressupostària de la Unió Europea perquè puguin arribar ajudes directes a les empreses que han patit més la Covid”. En aquest sentit, ha afegit que “estem parlant de fer un bloc comú entre tots els partits independentistes sobretot per exigir com a mínim una compensació de 3 mil milions d’euros al sector empresarial“.

Canadell, en un breu contacte amb la premsa, ha remarcat que amb els empresaris de la Cambra també s’ha abordat com es pensa fer front en aquests pròxims mesos, “fins que no tinguem la immunitat de grup, perquè hi pugui haver més mobilitat ciutadana a través d’un passaport immunològic“. I s’ha posat sobre la taula “el projecte que tenim en l’àmbit econòmic cap a una societat de la plena ocupació, basada més en la nova tecnologia i la societat del coneixement, amb formació i R+D”. Des de la Cambra també han fet arribar a Junts, una llista de propostes i projectes que la institució té pensats dur a terme a curt, mig i llarg termini. Canadell ha manifestat la voluntat de “poder intensificar el contacte després del 14F entre la Cambra de Terrassa, i les cambres en general, amb el Govern català“.

Eleccions a Pimec

Preguntat sobre les eleccions de PIMEC i la intenció des d’Eines de País de presentar candidatura a la patronal, Joan Canadell ha volgut apuntar que “ara no estic a la Cambra tot i que en sóc vocal, ja que estic centrat 100% en la campanya electroal”. Tanmateix sí que ha volgut aclarar que “si hi ha un grup d’empresaris que creuen que han de presentar una candidatura alternativa em sembla que és lògic que es faci. De fet, les eleccions a Pimec fa 23 anys que no hi ha més d’una candidatura, i crec que és una bona notícia que com a mínim n’hi hagi dues. Els dono suport amb la idea però evidentment ara estic centrat en la campanya i no puc ajudar gaire més”, ha dit.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa