MónTerrassa
Calvet diu que ara mateix la “prioritat” és que l’Estat finalitzi la B-40
  • CA
Primera reunió de la comissió bilateral entre Ajuntament de Terrassa i Generalitat
Primera reunió de la comissió bilateral entre Ajuntament de Terrassa i Generalitat | Jordi Bedmar / Generalitat de Catalunya

!--akiadsense-->

Aquest dimecres ha arrencat la comissió bilateral entre la Generalitat i l’Ajuntament de Terrassa amb una primera reunió entre el president de la Generalitat, Quim Torra, i l’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart. Pel batlle, el d’avui “és un dia històric” per la tercera ciutat de Catalunya perquè “estableix un marc diferent de relació” en base “al pes que Terrassa té pel país”. A la trobada, on també hi ha participat el conseller de Territori, Damià Calvet, Ballart hi ha portat un dossier amb un centenar de temes prioritaris a tractar.

Un dels temes ha estat l’ampliació del traçat de la B-40. En aquest sentit, tant l’alcalde de Terrassa com el conseller Calvet han coincidit en qualificar de “prioritari” el fet que el Quart Cinturó s’ampliï com a mínim fins la Rotonda Oest de Sabadell. A falta de concretar la data, la propera reunió tindrà lloc a Terrassa a finals d’octubre o principis de novembre.

L’alcalde de Terrassa ha exposat el consens amb la ciutat de Sabadell per, més enllà que l’Estat finalitzi el tram en execució, s’ampliï el traçat i que “no mori en una rotonda al nord de la ciutat”. “Si això no es resol tindrem un conflicte i molts més cotxes a la ciutat”, ha alertat. Per la seva banda, el conseller Damià Calvet ha destacat que la prioritat en aquests moments és que l’Estat finalitzi unes obres “que han estat la vergonya dels successius governs de l’estat espanyol”. Un cop això s’aconsegueixi, Calvet s’ha compromès a definir en el marc de la comissió el futur de la infraestructura tenint molt en compte l’opinió del territori. I allò que es reculli al pla director de mobilitat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa