MónTerrassa
De la Calle (Cs): El Govern ha continuat fent xiringuitos, ambaixades i enviant satèl·lits
La diputada de Ciutadans (Cs) en el Parlament, Noemí de la Calle
La diputada de Ciutadans (Cs) en el Parlament, Noemí de la Calle | Cs

!--akiadsense-->

“La decadència social i econòmica de Catalunya no finalitzarà fins que hi hagi un govern que deixi de costat les polítiques estèrils que no serveixen a ningú i es dediquin a prioritzar polítiques per a tots, com les socials”. Així s’ha pronunciat la diputada de Ciutadans (Cs) en el Parlament, Noemí de la Calle, en la seva visita aquest matí al barri de Sant Pere Nord de Terrassa, al costat de la diputada Elisabet Valencia, els tres regidors de Cs a l’ajuntament i diversos representants de l’associació de Veïns Sant Pere Nord, de la Comissió Residències Públiques de Terrassa i del Sant Pere Nord CF. “Els veïns fa catorze anys que esperen la construcció d’una residència de gent gran molt necessària, el conveni de la qual amb la Generalitat es va signar en 2006 i el projecte de la qual es va realitzar en 2009”.

Noemí de la Calle ha dit que “a punt d’acabar el 2020”, la residència segueix pendent tot i que “Terrassa té un greu problema pel dèficit de recursos i d’aquest tipus d’equipaments”. “A la ciutat, igual que en la resta de Catalunya, hi ha un gran nombre de gemt més gran de 65 anys i una enorme llista d’espera”. La representant de la formació taronja ha lamentat que a Catalunya “el percentatge de persones majors desateses és el més alt de tota Espanya i suposa un 46% més que la mitjana, segons dades del ministeri de Sanitat”. Segons de la Calle, la raó és que “els diferents governs que han desfilat per la Generalitat mai han vist les polítiques d’atenció a les persones majors com un dels pilars que sustenta el nostre estat del benestar”.

La diputada de Cs ha reblat que, en plena pandèmia, el Govern “ha continuat fent xiringuitos, ambaixades i enviant satèl·lits a l’espai, mentre les persones majors estan més desateses que mai”. Per part seva, el portaveu de Ciutadans a l’ajuntament, Javier González, ha qualificat la futura residència com “un equipament de ciutat, no sols del barri”. El portaveu ha insistit que el Grup Municipal “estarà vigilant durant tot el 2021 perquè l’equip de govern compleixi amb els seus compromisos d’inversió prevista en el barri de Sant Pere Nord”. González ha destacat que “des del primer minut exigirem un calendari de treball al govern municipal” per a fiscalitzar l’ús dels 300.000 euros aprovats per a desenvolupar el projecte del parc de la República, una reivindicació històrica des de fa més de 20 anys. González s’ha compromès a “exigir que les obres siguin una realitat abans de final de 2021”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa