MónTerrassa
Budó: “Els partits espanyols no tenen cap proposta més enllà de la catalanofòbia”
  • CA
Meritxell Lluís amb la portaveu del Govern, Meritxell Budó
Meritxell Lluís amb la portaveu del Govern, Meritxell Budó | Lluïsa Tarrida

!--akiadsense-->

Aquest dimecres, de bon matí, Junts per Catalunya ha dut a terme un dels actes principals d’aquesta campanya pel 10N a Terrassa. La candidata número 2 al Senat, Meritxell Lluís, i la portaveu del Govern, Meritxell Budó, han estat primer repartint flyers a l’Estació del Nord de Renfe entre els usuaris de Rodalies, i posteriorment, fent una visita a la cooperativa Teixidors.

Amb aquestes dues accions han volgut posar l’accent en dos dels temes que preocupa al partit i que volen reivindicar al Congrés dels Diputats. “Creiem que tothom té capacitats diferents i que el que hem de ser capaços des de l’administració és potenciar aquestes capacitats per poder tenir una millor qualitat de vida”, ha explicat Lluís que ha subratllat que cal anar a Madrid a “defensar que justament els recursos que marxen cap allà i després no tornen ens ajudarien a potenciar tots els centres especials de treball i poder donar les eines a totes aquelles entitats, com Teixidors, que treballen dins d’aquest àmbit”.

Per la seva banda, la consellera Budó ha exposat la importància de ser al Congrés per tal de “reclamar i denunciar la manca d’inversió en les infraestructures de Rodalies al nostre país“. Des de Junts per Catalunya afirmen que “no entenem com s’ha prioritzat de manera incomprensible uns AVEs que van buits amb estacions en llocs deshabitats mentre s’ha deixat de banda el Corredor del Mediterrani o la xarxa de Rodalies”. Budó ha recordat que el Govern treballa per aconseguir el traspàs de competències de la xarxa però que mentre “es mantingui el dèficit d’infraestructures ens correspon ser a Madrid per reclamar aquestes inversions. Perquè mentre depenguem del govern espanyol cal posar l’accent de la veu catalana i per això ens comprometem a no donar suport a cap investidura de cap candidat de l’Estat a canvi de res“.

Valoració dels debats electorals

Meritxell Budó també ha valorat els dos debats electorals que han tingut lloc, i ha ressaltat que “no deixa de sorprendre com per part dels partits de l’Estat no hi ha cap proposta sobre què pensen fer per millorar Espanya, per convertir Espanya en un país modern, què pensen fer en educació, sanitat, economia… No hi ha cap més proposta més enllà de fer una competició entre ells (almenys quatre dels cinc candidats, a part el senyor Iglesias) per qui fa més propostes catalanofòbiques”. Motiu pel qual, afirma, “ens preocupa perquè realment el conflicte que hi ha entre Catalunya i Espanya és un conflicte polític, que cal resoldre des del diàleg. No plantegen cap proposta de solució al conflicte que no sigui repressió, repressió i repressió, i malgrat tot nosaltres seguirem reclamant i exigint una solució política a un conflicte que és polític”.

D’altra banda, preguntada sobre les declaracions del president en funcions Pedro Sánchez respecte a qui mana a fiscalia i a portar Carles Puigdemont, la portaveu del Govern ha exclamat que “ens sembla un fet gravíssim, que posa en evidència la manca de divisió de poders que hi ha a l’Estat espanyol. I aquest no és un problema que només patirem els catalans sinó tots els habitants de l’estat”. La consellera ho ha relacionat també amb el recent decret digital, el qual considera que és fruit de la “regressió democràtica que està patint l’Estat, amb un decret que permet que puguin vigilar-nos, seguir-nos a través de les nostres comunicacions sense ni tan sols una ordre judicial argumentant que hi ha un risc de seguretat”. Budó ha sentenciat que tot plegat “És molt preocupant. Ens recorda a la manca de drets i democràcia que pateixen certs indrets de certs països del món que no pas d’un país que està integrat en el conjunt de la Unió Europea“.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa