MónTerrassa
Junts vol més mesures per lluitar contra la bretxa digital a Terrassa
  • CA

Junts per Terrassa presentarà en el ple ordinari del mes de març una moció en què demana lluitar contra la bretxa digital a la ciutat. L’agrupació considera que la pandèmia de la Covid19 ha posat en evidència les mancances digitals de la població en tots els àmbits, no només en l’educatiu i universitari, sinó també en el món del treball. “El comerç, les empreses, les administracions i també l’àmbit de la salut i el personal han patit la necessitat de tenir un accés urgent i ràpid al món digital”.

Exposen que es considera que la Bretxa Digital té tres dimensions: bretxa d’accés, que és la possibilitat d’accedir a la tecnologia; la bretxa d’ús, que és la capacitat de fer servir la tecnologia; i la bretxa de coneixement: el camí d’aprenentatge digital que fem al llarg de la vida. Junts afirma que l’alfabetització digital i l’accés a la connectivitat són unes necessitats clares, i per això “cal fer un Pla de Xoc Digital, que impulsi tots els mecanismes per superar la bretxa digital a la ciutat“.

Els acords que es proposen són:

1.- Elaborar un Pla de Xoc Digital de la ciutat, que garanteixi l’accés universal i igualitari a Internet, i l’Alfabetització Digital de tothom.

2.- Promoure espais de connexió i ús tecnològic que ofereixin eines i recursos de manera gratuïta, així com dotar de recursos als existents (biblioteques, centres cívics, escoles, entitats del tercer sector, etc.).

3.- Fer un mapeig de les activitats de capacitació digital que ja es fan a la ciutat des de diferents agents (Foment, universitats, escoles d’adults, Xarxa Punt Tic, biblioteques, entitats, tercer sector, escoles…) i sigui fàcilment consultable a través del web de l’Ajuntament.

4 -Organitzar tallers de capacitació digital bàsica, especialment per a dones i col·lectius vulnerables: gent gran, persones amb capacitat diversa, joves en atur, persones amb problemes de salut mental i drogodependències, coordinadament des dels diferents agents de formació digital que hi ha a la ciutat i els serveis socials municipals.

5.- Incloure Terrassa a la Coalició de Ciutats pels Drets Digitals, que té en compte els drets digitals de la ciutadania.

6.- Reclamar també a les administracions supramunicipals que prioritzin les inversions per a un dret que esdevé fonamental com és l’accés a Internet.

7.- Demanar a la Generalitat i l’Estat espanyol la implantació dels Bons Socials Digitals, com es fa per a l’aigua i l’electricitat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa