MónTerrassa
Boye: Tornar a jutjar Otegi és la primera pantuflada del Suprem a l’acord PSOE, Bildu, ERC
  • CA
Gonzalo Boye

!--akiadsense-->

El Suprem ha ordenat tornar a jutjar Arnaldo Otegi. Ho han demanat la fiscalia i una entitat pròxima a Vox, que no volen que es doni per bona l’anul·lació de la condemna impulsada per Estrasburg. L’advocat Gonzalo Boye ho té clar: El Suprem marca territori i és Estat. No hi ha separació de poders. És aberrant”. Però per quina raó ara es pren aquesta decisió s’ha preguntat. “Emet un missatge -el Suprem-: No ens agrada l’acord entre PSOE, Bildu i ERC en els pressupostos i fotem la primera plantofada. La capacitat d’ingerència dels jutges en la política no s’acceptaria si fos a l’inrevés”. Boye ha fet aquestes manifestacions en la presentació i debat del llibre ‘Así están las cosas”, una jornada moderada per Salvador Cot, president del Consell d’Administració del diari Món Terrassa i editor del grup El Món. L’advocat ha reblat que quan Estrasburg torni a revocar la nova condemna espanyola, Otegui ja haurà complert una altra sentència”.

Gonzalo Boye i Salvador Cot a la Sala Crespi de Terrassa
Gonzalo Boye i Salvador Cot a la Sala Crespi de Terrassa | Cristóbal Castro

!--akiadsense-->

Boye ha atacat la justícia espanyola des de diferents fronts i ha criticat el costum de filtrar les resolucions a través dels mitjans abans de comunicar-ho als implicats i als seus advocats. “Això quina Justícia és? Es tracta d’una dinàmica d’eliminar drets”.

També ha repartit contra els periodistes de Madrid: “Uns són bons i treballen a mitjans equivocats i altres són portaveus. Tot plegat, porta a una opinió pública “desinformada. I els importa molt poc. Se senten còmodes amb el relat establert, que té poc a veure amb el periodisme i molt amb el nacionalisme”.

Bon coneixedor de la UE, afirma que “cada cop és més evident pels jutges i polítics europeus que Catalunya no és només un problema d’Espanya. Saben que no hi ha ningú més europeista que els catalans”.

Gonzalo Boye i Salvador Cot a la Sala Crespi de Terrassa

!--akiadsense-->

Per a l’advocat de Carles Puigdemont, a Espanya el que més li molesta és que hagi aparegut una minoria capaç de respondre. I Europa, ha reblat, no entén, per exemple la condemna al president Quim Torra per penjar una pancarta. “Si Espanya no ha superat la desfeta del 1898, com ha de superar la de l’1 d’octubre?

Boye ha remarcat que la inexistència de violència en el Procés és una carta comodí amb la que Catalunya juga a Europa. “Dona legitimació”. “El judici del Procés és Matrix”. Sí que ha reconegut errors de càlcul dels catalans: “Creure en el no gosaran a fer-ho. No s’ha mesurat la capacitat de reacció d’un estat que considera que Catalunya és seva”. Es manté viu el “una i grande, i no el “libre” perquè això no ho ha estat gairebé mai”.

Per Boye, els catalans hi han posat tant aire a la pilota que han deixat al descobert les fissures del sistema, la mentida de la transició modèlica. “Qui pensava que els franquistes havien marxat. El relat imperant no es corresponia amb la realitat”.

També li ha tocat rebre a la monarquia, “una institució anacrònica i en una situació actual inassumible. Aflora ara que no hi va haver canvi de règim, sinó retoc del franquisme.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa