MónTerrassa
Dard de Ballart al PSC: “Enganyen sense escrúpols només per guanyar vots”

Dard de Jordi Ballart al PSC en la roda de premsa de balanç de la Junta Local de Seguretat. L’alcalde de Terrassa ha acusat clarament als socialistes “d’enganyar la gent i manipular les dades sense escrúpols només per guanyar vots”. Dures paraules del líder de Tot per Terrassa a poques hores del ple extraordinari sobre seguretat a l’Ajuntament de Terrassa, el qual va ser instigat des del partit d’Eva Candela.

Ballart ha presentat les dades que s’han fet oficials en la Junta, dades recopilades des del Ministeri de l’Interior i des de la conselleria d’Interior. I assegura que malgrat “els discursos d’odi i de por que l’extrema dreta està fent als nostres barris”, la “realitat és que Terrassa és una ciutat segura”. Una frase que també s’ha fet seva el conseller Joan Ignasi Elena, i que ha argumentat amb percentatges i mitjanes catalanes, a més d’indicar que la cocapital vallesana es troba en cinquena posició en el rànquing català de ciutats amb menys fets delictius per habitant.

L’alcalde ha recordat que les dades traslladades a la Junta Local són “de màxim rigor i indiquen que estem amb bona direcció”. I lamenta que alguns partits polítics donin peu a “la interpretació o directament intoxicació” d’aquestes dades per treure’n rèdit electoral. Ha recriminat “al primer partit de l’oposició que faci seguidisme de l’extrema dreta per por de perdre vots” i ha demanat “a tots els partits no donar dades que no s’ajusten a la realitat, i que també es valori la feina que s’està fent des de tots els cossos policials”. “Hem de combatre aquesta desinformació amb dades i amb més feina. I ho farem”, ha sentenciat.

Més denúncies però menys fets delictius

Pel que fa a les dades de la Policia Municipal de Terrassa que s’han presentat a la Junta Local de Seguretat, s’ha posat de manifest un augment considerable pel que fa a les denúncies per la Llei 4/2015 de Protecció de Seguretat Ciutadana, actuació compartida amb el Cos de Mossos d’Esquadra, especialment en àmbits com el consum o la tinença de drogues, en què s’ha passat de 658 denúncies en el període de gener a desembre de 2019 a 2.029 denúncies aquest 2022.

També s’ha remarcat que en el període de setembre a desembre de 2022 s’ha produït un descens de fins al 14% de fets delictius a la nostra ciutat. I s’ha remarcat que aquesta disminució és fruit de l’esforç i la feina de les administracions i dels dos cossos de seguretat, potenciant “la coordinació” i l’increment de presència policial i de proximitat.

Roda de premsa de balanç de la Junta de Seguretat Local a Terrassa | Rafel Casanova

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Català a gener 24, 2023 | 07:38
    Català gener 24, 2023 | 07:38
    I, quin partit polític no ho fa aixó?. A Terrassa i arreu.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa