L'alcalde Jordi Ballart atenent la premsa a la plaça Cultura de Terrassa

L’alcalde Jordi Ballart atenent la premsa a la plaça Cultura de Terrassa | Lluïsa Tarrida

Aquest divendres és el primer dia de les proves PCR a Terrassa, una acció que es repetirà aquest dissabte i el pròxim dilluns. La intervenció comunitària s’ha dut després de detectar dues àrees concretes on els contagis han incrementat en les darreres setmanes, sobretot en les franges d’edat dels 15 als 45 anys. De comú acord amb Salut, s’ha determinat fer aquestes “proves massives” instal·lant dues carpes a la plaça de la Cultura i la Immaculada, als barris de Poble Nou-Zona Esportiva (àmbit del CAP Rambla) i Ègara (àmbit del CAP Terrassa Nord), respectivament. L’objectiu, tal ha explicat l’alcalde Jordi Ballart en una visita a la carpa ubicada a Poble Nou, és “aixecar els casos positius, hem vist que hi ha molts casos d’aquesta franja d’edat que són asimptomàtica i amb això volem que aflorin i d’aquesta manera poder tallar la cadena de contagis”.

El govern aprofita aquest primer dia de testos per fer una doble crida a la ciutadania. Per una banda, “a la responsabilitat perquè se segueixin els consells d’autoprotecció”. Per l’altra, “que aprofitin aquesta oportunitat per venir a fer-se la prova. Si ho fem, podrem evitar prendre mesures més restrictives”, ha declarat Ballart que ha volgut deixar clar que malgrat que les proves van orientades a un públic jove, “no excloem a ningú de fer la prova, aquelles persones grans, majors de 65 anys, que tinguin símptomes, els emplacem a anar al CAP de referència perquè allà els facin la prova” amb total seguretat.

Cua a la plaça de la Cultura per fer-se el PCR

Cua a la plaça de la Cultura per fer-se el PCR | Lluïsa Tarrida

Ballart ha destacat la bona sintonia amb el departament de Salut per treballar plegats, “no es tracta de fer política ni partidisme; en aquest moment tan complicat el que hem de fer és sumar esforços entre administracions, i això és el que hem volgut fer des de l’Ajuntament, tenir una actitud proactiva i pensar primer en la salut de les persones”.

Sobre la situació en què es troba Terrassa després dels anuncis dels increments de positius, l’alcalde ha reiterat que “no és una situació d’alarma, no estem en les xifres de finals de març o principis d’abril. Però sí que estem preocupats perquè estem parlant d’una mitjana de 32 casos positius per dia“. En aquests moments tenim 18 persones de Terrassa ingressades a Mútua Terrassa i Hospital de Terrassa, una de les quals es troba a l’UCI. “La situació no és la mateixa d’abans, i per això estem fent accions més focalitzades i buscant els públics objectius per evitar aquesta transmissió i evitar que aquestes dades vagin creixent”, ha sentenciat.

Nou comentari