MónTerrassa
Ballart: “Les noves restriccions de Salut són dures però necessàries”
  • CA
Jordi Ballart, amb Isaac Albert i Mónica Polo
Jordi Ballart, amb Isaac Albert i Mónica Polo | Lluïsa Tarrida

!--akiadsense-->

L’alcalde Jordi Ballart ha sortit aquest dijous per valorar les noves restriccions imposades des de Salut que s’aplicaran a partir d’aquest divendres. “Són unes mesures dures i de fort impacte tant en l’àmbit social com en el nostre teixit productiu, però no posem en dubte que són necessàries per evitar un nou confinament”. El batlle ha ressaltat que l’Ajuntament de Terrassa mostra “lleialtat institucional al Govern de la Generalitat” però no per això ha deixat de demanar que “els missatges siguin clars i transparents. Demanem una mica més de coherència en l’aplicació de les mesures i en la informació que es transmet, perquè com a administració local som la primera a haver d’aplicar les noves mesures, explicar-les a la ciutadania i obtenir-ne el retorn”.

Acompanyat pel tinent d’alcalde de Promoció Econòmica, Isaac Albert, des del govern han manifestat la seva intenció d’anar més enllà dels ajuts que des de la Generalitat hi ha previstos pels sectors afectats. “Iniciarem a partir de demà una ronda de contactes amb el Gremi d’Hostaleria, els autònoms, i els agents socioeconòmics com la Cambra i Cecot per tal d’estudiar vies de col·laboració per emprendre accions per ajudar-los a superar aquesta situació. No estem disposats a deixar-los caure”.

En aquest sentit, des de l’Ajuntament exposen que a part d’estudiar noves bonificacions fiscals, es vol treballar en un paquet de mesures a curt i llarg termini. Per exemple, es pretén donar visibilitat en aquests quinze dies en què bars i restaurants estaran tancats, als que ofereixin menjar per endur o repartiment a domicili. També s’oferiran els serveis de borsa de treball i ocupació per si es necessita personal, entre d’altres. Les mesures seran acordades i plantejades en les reunions amb tots els agents i es donaran a conèixer properament.

Per la seva banda, Albert ha reconegut que el sector més afectat en aquests moments és l’hostaleria, però no ha pogut donar dades concretes de quin és el tancament de negocis que s’ha produït durant la pandèmia. “En som coneixedors perquè és una realitat visible als carrers, però així com els establiments sí que informen quan obren, en el cas dels tancaments, sovint és quan giren els rebuts quan podem comptabilitzar-ho”, ha dit. Pel que fa a l’afectació a indústria i empreses, ha explicat que “la situació és d’incertesa, ja que mentre durin els ERTO, la realitat de tancaments no existeix. Entenem que això el que fa és ajornar la crisi, perquè quan s’aixequin veurem la realitat”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa