MónTerrassa
Ballart: “És un moment de dolor i ràbia, i volem estar al costat de Josep Rull”
  • CA
Declaració institucional de l'alcalde Jordi Ballart
Declaració institucional de l’alcalde Jordi Ballart | Lluïsa Tarrida

!--akiadsense-->

L’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, ha convocat a la premsa aquest dilluns a l’Ajuntament de Terrassa per fer una declaració institucional poc després de donar-se a conèixer la sentència als presos polítics, entre els quals hi ha l’exregidor egarenc Josep Rull. El líder de Tot per Terrassa ha estat acompanyat pels regidors de l’equip de govern mentre que en aquells moments, a fora del Consistori, tenia lloc una concentració ciutadana com a resposta a la condemna.

Ballart ha iniciat el seu discurs afirmant que “la sentència marcarà un abans i un després en la història d’aquest país, no ens mereixem una sentència com aquesta que faran les coses més difícils i que posen en dubte les nostres conviccions més profundes”. L’alcalde ha remarcat que “Terrassa i aquest ajuntament està format per persones diverses i plurals”.

Jordi Ballart ha tingut un record especial per a Josep Rull i la seva família. “Estem en un moment dramàtic, compartim o no les seves idees, i ara toca compartir amb ell i la seva família un sentiment de solidaritat i empatia. Aquest és un moment de dolor i ràbia, i volem estar al seu costat”. L’alcalde també ha mostrat la seva “solidaritat” amb la resta de presos polítics sentenciats ja que tot i que ha remarcat “que això no implica que estiguem d’acord amb les seves idees, sí que aquesta sentència no contribuirà a solucionar res”.

Ballart ha subratllat que “només hi ha una solució sensata: votar en un referèndum homologable a nivell europeu, acordat i amb el compromís d’un rigorós respecte al resultat”. L’alcalde considera que “ara és l’hora dels demòcrates. Perquè la democràcia ens uneix al marge de les ideologies, som una gran majoria els qui volem una sortida basada en el diàleg i el pacte, amb la voluntat d’entendre’s i conviure, respectant els drets de les minories”. I ha sentenciat que “la democràcia només funciona quan tothom hi surt guanyant i ningú busca veure derrotada una part”.

L’acalde ha fet una crida a “la serenitat i la convivència” recordant que “el carrer és un espai de llibertat per a tothom que es vulgui manifestar pacíficament”. Amb la reiteració al civisme, Ballart ha acabat la declaració institucional afirmant que des de l’Ajuntament s’estarà fent un “seguiment constant” a la situació mentre que “sempre estarem units al voltant de les llibertats, drets humans i democràcia”

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa