MónTerrassa
Ballart demana al PSOE negociar amb ERC i PDeCAT un referèndum
  • CA

L’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, demana al PSOE que arribi a un acord de govern amb Unides Podem per evitar unes noves eleccions generals. L’exsocialista considera que l’aritmètica parlamentaria actual suposa una “oportunitat històrica” per intentar trobar una solució a llarg termini per a Catalunya. Per aquest motiu encoratja els socialistes espanyols a aprofitar el debat d’investidura per intentar negociar amb el PDeCAT i ERC un referèndum. Ballart ho ha dit en una entrevista amb l’ACN després que el president de l’Estat en funcions, Pedro Sánchez, hagi presentat un programa per a Catalunya en què defensa el diàleg amb el Govern però rebutja un referèndum que des del seu punt de vista “esquerda” la societat”.

Jordi Ballart (Tot per Terrassa) ha lamentat les “escenificacions” que s’han anat succeint en les darreres setmanes i que segons l’exsocialista evidencien que hi ha un “guió establert” que condueix cap unes noves eleccions generals.

Considera que el més “convenient” seria que el PSOE arribés a un acord amb Unides Podem perquè l’Estat pogués tenir “un govern estable i amb força suficient per aprovar els pressupostos” i per tirar endavant “polítiques d’esquerres”.

El batlle s’ha mostrat crític amb el Pedro Sánchez que dimarts va presentar el seu ‘Programa comú progressista’, un document que incloïa diverses mesures per resoldre la situació que es viu a Catalunya. El document defensa el diàleg amb el Govern però rebutja el referèndum.

“Es predica molt el diàleg però s’ha de practicar no només predicar”, considera el batlle egarenc que diu que “les forces d’esquerres que tenen una visió més moderna de l’Estat – en clara al·lusió a Unides Podem i el PSOE – haurien d’aprofitar el debat d’investidura per negociar amb ERC i el PDeCAT un referèndum”.

Ballart ha alertat que l’aritmètica parlamentaria actual faria possible tirar endavant un acord que permetria trobar una solució a llarg termini per Catalunya.

“No sabem que passarà si es repeteixen les eleccions i guanya el tripartit de dretes”, ha advertit Ballart que ha assegurat que les forces polítiques estan perdent una “oportunitat històrica de buscar una solució dialogada”. Així mateix ha advertit que “el diàleg passa per la democràcia”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa