MónTerrassa
Ballart apel·la a la “responsabilitat” de la ciutadania en l’entrada a la fase 2
  • CA
L'alcalde Jordi Ballart amb les regidores Teresa Ciurana i Rosa Boladeras
L’alcalde Jordi Ballart amb les regidores Teresa Ciurana i Rosa Boladeras | Lluïsa Tarrida

!--akiadsense-->

Tot apunta que aquest dilluns 8 de juny, Terrassa avançarà a la fase 2 de desconfinament. Els metropolitana faci un pas cap a la “nova normalitat”. L’alcalde Jordi Ballart, acompanyat en roda de premsa per les regidores d’Educació i Cultura, Teresa Ciurana i Rosa Boladeras, respectivament, ha exposat les noves mesures que des de l’Ajuntament es duran a terme amb l’entrada a la nova etapa.

“Si en la fase 1 els grans protagonistes van ser la restauració i el comerç -on el 93% del sector ja ha obert les portes i on l’Ajuntament ha rebut 266 sol·licituds per obrir o ampliar terrasses a la via pública-, ara li toca a la cultura i educació, dos pilars fonamentals de la nostra ciutat i que més han patit els efectes de la crisi sanitària”, ha apuntat Ballart. “No ens podem relaxar, i hem de fer les coses bé i amb totes les mesures de precaució, perquè no ens podem permetre haver de fer un pas enrere”, ha dit. L’alcalde ha volgut agrair especialment a la conselleria de Salut, i a la consellera Alba Vergés, la seva “sensibilitat” amb el món local per mantenir-los informats en tot moment de les passes a seguir.

“Estem en una situació sense precedents i l’Ajuntament ha de donar resposta de manera coordinada i sense titubejos”, i en aquest sentit, Ballart ha recordat que ja s’ha fet el primer pas pel futur Pacte de Ciutat comptant amb la participació de partits polítics però també de la resta d’agents socioeconòmics, i de la ciutadania. En aquest sentit, ha remarcat que la crisi sanitària desembocarà en “canvis d’hàbits i canvis en la manera de viure i pensar. I per això, la responsabilitat ha de ser de tots, administració i ciutadania”. L’alcalde ha reconegut però que “no serà fàcil”.

La “maquinària municipal” no s’atura, i l’Ajuntament ja està treballant per al pròxim dilluns adaptar les mesrures que estableix la normativa a diferents equipaments públics. El Consistori encara manté un 47,71% de la plantilla fent teletreball però els serveis d’atenció ciutadana i del telèfon 010 es mantenen en funcionament per tal de donar resposta a les necessitats. A més, amb la fase 2 es recuperant també els serveis d’atenció d’urbanisme i sostenibilitat, i de diversitat. Tanmateix, es recorda que la cita presencial només es durà a terme en casos “impresincibles”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa