MónTerrassa
Ballart anuncia “neteges a fons” cada 15 dies als punts calents de Terrassa

L’alcalde Jordi Ballart ha anunciat “neteges a fons” cada 15 dies als punts més calents i bruts de Terrassa. Ho ha fet en la seva primera intervenció en el ple municipal extraordinari especial d’aquest divendres 22 d’abril, un debat sobre l’estat de la ciutat. Ballart ha reconegut que la ciutadania, a través del baròmetre municipal, demana més esforç de millora en la neteja i la recollida de residus.La línia que s’ha marcat l’equip de govern: reforçar els equips professionals, dotar-los dels vehicles i sistemes més eficients, combatre l’incivisme i fomentar un canvi cultural “que és difícil però que també és imprescindible, pel que fa a la reducció dels residus, a la separació o al reciclatge”.

Ballart ha afirmat amb tota la convicció que “Terrassa està cada dia més neta (les incidències de neteja han baixat dràsticament), tot i que encara no està tan neta com voldríem”.

L’any 2021, ha destacat, s’ha implantat la cinquena fase de la recollida lateral de residus. També s’han incorporat una quinzena de nous vehicles, s’ha reforçat puntualment els equips professionals amb fins a 100 persones, i hi ha en marxa noves inversions en material, com 3 noves escombradores, un renta-contenidors, un camió de cadenes, 7 camions i 4 furgonetes de transport. Per altra banda, també s’impuksa la construcció d’un nou edifici, “molt necessari, per a Eco-Equip, basant-nos en un model de construcció sostenible, així com dos nous programes que els anuncio: El primer, un pla de “neteges a fons”, cada 15 dies, a qualsevol punt de la ciutat on es detecti una necessitat especial. Això inclourà escombrada manual, reg amb aigua a pressió, neteja a les zones de contenidors, entorns de papereres i embornals, neteja de graffitis… El segon, un “pla de recollida de residus porta a porta”, gràcies a una subvenció atorgada aquesta mateixa setmana per l’Agència de Residus de Catalunya, que portarem a terme a Can Gonteres, Vista Alegre i Can Palet de Vista Alegre. L’objectiu és implantar un sistema de recollida de 5 fraccions i també de restes vegetals, que significarà sens dubte una millora molt important.”

Passos endavant

“Tot això són passos endavant, que es van notant, tot i que potser no al ritme que ens agradaria, però estem fent tot l’esforç possible, estem dedicant-hi tots els recursos econòmics possibles, i aquesta política està donant resultats. Cal una mica més de temps, aquesta és la veritat, no seria seriós prometre que tot se solucionarà en quatre dies ni pensar tampoc que tot depèn de dedicar-hi més recursos econòmics. És necessari un canvi cultural que no es pot fer només a escala local, cal introduir canvis tecnològics, cal fomentar el civisme i seguir penalitzant l’incivisme. Aquest és el camí cap a una Terrassa no només més neta, sinó també més sostenible.

Seguretat i neteja són dues qüestions molt bàsiques, molt importants, que estem absolutament compromesos a millorar dia a dia, any rere any, fins que aconseguim assolir els estàndars que col·lectivament considerem òptims i que van lligats, sens dubte, a l’esforç fiscal que fem tots els ciutadans i ciutadanes i a la situació econòmica de les finances municipals.”

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Joan a abril 23, 2022 | 12:50
    Joan abril 23, 2022 | 12:50
    Es nota que aviat venen eleccions... S'ha de reconeixer també que, al menys al meu barri (Sant Pere Nord) es veu més neta. Era fàcil per que abans estava extremadament bruta i ara només està "una mica bruta". Però ha millorat i això és positiu. El dubte que tinc és si aquests "punts calents" són, com sempre, per fer més serveis al CENTRE, deixant abandonat els barris. Tot per Terrassa Centre s'hauria de dir aquest partit polític.
  2. Icona del comentari de: Noemí a abril 23, 2022 | 15:13
    Noemí abril 23, 2022 | 15:13
    Llençar ampolles: Amb força, perquè es trenquin i n'hi càpiguen més. Llençar garrafes/bidons/ampolles de plàstic: Primer s'aixafen perquè quedin planes, després es cargolen sobre sí mateixes i, mantenint-les sense aire, s'hi posa el tap, de manera que ocupen entre 3 i 5 vegades menys (això també facilita que haguem de baixar amb menys freqüència a llençar-ne). Trastos grans: Fer la trucada corresponent perquè vinguin a recollir-los. Que el món vagi millor depèn de cadascun de nosaltres.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa