Aquest dimarts, el programa “Els Matins” de TV3 ha entrevistat l’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, després que, aquest estiu, Endesa hagi reclamat a alguns ajuntaments que paguin la meitat del deute de les famílies vulnerables amb les companyies elèctriques. Ballart, que ha convocat als representants de tots els municipis afectats aquest dijous a una trobada a la nostra ciutat, ha assegurat que “els ajuntaments no pagarem els rebuts. La Generalitat ha de liderar les reunions amb Endesa per acordar els percentatges” i assegura que “els ajuntaments no hem rebut de cap altra companyia el to amenaçador i el xantatge d’Endesa ”.

D’altra banda, en una entrevista per ACN, l’alcalde ha assegurat que Terrassa va decidir organitzar una reunió d’alcaldes després de rebre la carta que l’energètica va enviar “amb nocturnitat i traïdoria”. En l’escrit, Endesa es mostrava disposada a assumir a parts iguals el deute amb l’administració però advertia que si no es resolia la situació iniciaria un procés a partir de l’1 d’octubre que podria acabar amb un tall del subministrament a les famílies vulnerables. “Davant el silenci d’altres administracions vam pensar que ens havíem de coordinar per posar sobre la taula una reacció conjunta”, ha comentat Ballart que s’ha mostrat sorprès per les convocatòries del Govern i la Diputació.

“No volem crear un espai alternatiu, volem sumar i que es resolgui ell problema”, ha indicat l’alcalde que ha recordat que una cinquantena d’ajuntaments han confirmat que prendran part en aquesta trobada que també organitzen l’Aliança Contra la Pobresa Energètica i la Taula del Tercer Sector. “Volem posar el nostre neguit sobre la taula i constituir un front potent a nivell municipal que posi els punts sobre les i a Endesa, que demani que es retracti i es disculpi per la carta”, apunta. En aquesta línia considera imprescindible que “la Generalitat que es posi les piles a l’hora de liderar la signatura dels convenis que cal establir per veure com afrontar els deutes”.

Nou comentari