MónTerrassa
El Suprem condemna Josep Rull a 10,6 anys de presó
  • CA

El Suprem ha dictat setència, i la pena pel terrassenc Josep Rull ha estat dura. 10 anys de presó i 6 mesos de presó i 10 anys i 6 mesos d’inhabilitació absoluta amb privació definitiva de tots els honors, ocupacions i càrrecs públics que tingui, encara que siguin electius, i incapacitat per obtenir els mateixos o qualssevol altres honors, càrrecs u ocupacions públiques i la de ser triat per a càrrec públic durant el temps de la condemna.

El Tribunal Suprem ha decidit condemnar per sedició i no per rebel·lió els presos polítics catalans, tal i com es va filtrar a la premsa en els darrers dies. L’exvicepresident del Govern i president d’Esquerra Republicana, Oriol Junqueras, ha estat condemnat a 13 anys de presó pels delictes de sedició i malversació. Per altra banda, el president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, i l’expresident de l’Assembla Nacional Catalana (ANC), Jordi Sànchez, han estat condemnats a nou anys. L’exvicepresidenta del Parlament Carme Forcadell ha estat condemnada a onze anys i mig de presó.

Els exconsellers Jordi Turull, Raül Romeva i Dolors Bassa han estat condemnats pels mateixos delictes a 12 anys; els exconsellers Joaquim Forn i Josep Rull han estat condemnats a 10,5 anys; mentre que Carles Mundó, Meritxell Borràs i Santi Vila no entraran a presó perquè han estat condemnats per desobediència a una multa de 60.000 euros. Tots ells estan inhabilitats pels mateixos anys que la condemna. La suma de totes les penes s’enfila fins als 99 anys i mig de presó.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa