MónTerrassa
ANC i Consell per la república demanaran que l’Ajuntament aposti per la sobirania fiscal

Des de l’Assemblea Nacional de Catalunya s’anima les persones físiques, empreses, entitats, autònoms, administracions públiques, sindicats, patronals i partits polítics a pagar tots els impostos a l’Agència Tributària de Catalunya (ATC) en comptes de fer-ho a la hisenda espanyola. “Una acció totalment legal, afirma”. Ara, l’ANC i el Consell per la República ho portaran al ple de Terrassa. Les dues entitats reclamen a l’Ajuntament que aposti per la sobirania fiscal. Segons ha pogut saber Món Terrassa, representants de l’Assemblea i del Consell ja han explicat la idea als dos partits independentistes amb representació a la sala de plens egarenca. I els hi dimanen que el dia que proposin la iniciativa els hi donin suport.

“D’aquesta manera, empenyem el Govern de la Generalitat a enfortir l’Agència Tributària de Catalunya, una eina d’estat indispensable, perquè gestioni un volum superior de recaptació i d’informació tributària. Així, estarem preparats per afrontar amb més garanties la culminació del procés d’independència quan arribi el moment.

La societat civil organitzada hem de treballar per reforçar les nostres institucions i encaminar-les cap a la ruptura amb l’Estat espanyol.

És important que paguem a Catalunya per situar el nostre govern en una posició de força de cara a la ruptura amb l’Estat espanyol. Hem d’aconseguir que les institucions catalanes tinguin el control del màxim d’impostos recaptats possibles. Actualment la Generalitat tan sols recapta el 5,3% dels impostos que paguem les catalanes i els catalans, bàsicament aquells que són propis i els cedits per l’Estat. Avancem cap a la independència fent sobirania fiscal.”

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa