Polígon industrial Aquiberia de Martorell | JORGE FRANGANILLO (FLICKR)

!--akiadsense-->

Isaac Albert, primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament, defensa un nou concepte de gran regió entorn de Barcelona. Des del Consell Comarcal del Vallès Occidental s’ha demanat més implicació de les dues cocapitals, Terrassa i Sabadell però el republicà no es mostra massa convençut del paper del Consell. Segons manifesta a Món Terrassa “aquest país no es pot governar des d’una àrea metropolitana de cinc milions d’habitants. Si hi entren Terrassa i Sabadell acabarà sent el 99 per cent de Catalunya. No té cap mena de sentit. Que el Vallès, i els Vallesos són un espai estratègic, és clar”.

En aquesta línia, posa en dubte que calgui crear una estructura organitzativa nova per als dos Vallesos. “La patronal Cecot diu que és la fàbrica del país. I hi estic d’acord. Vol dir que hem de generar una estructura diferent per governar-nos? Tinc els meus dubtes“. I afegeix que ell és més partidari d’obrir l’espectre de municipis: “Els sistemes, les dinàmiques, no són perpendiculars. Tenen a veure amb les autopistes i grans autovies i la mobilitat és: Granollers-Mollet-Barcelona; Sabadell allà al mig; Terrassa-Sant Cugat-Barcelona, i Igualada-Barcelona. A Catalunya tot passa en un racó, a la capital del país, on hi ha el port, l’aeroport, la gent… ara, per governar-se recuperaria l’arc metropolità.”

Isaac Albert creu que Igualada, Martorell, Terrassa, Sabadell, Granollers i Mataró, “em deixo Vilafranca i Vilanova perquè ells no són partidaris d’aquest eix”, haurien de parlar d’aquesta idea. “Aquest territori s’ha d’articular. I Martorell és fonamental. Hi tindrem connexió d’aquí a dos dies, quan s’acabi el Quart Cinturó. I Mataró. Igualada no la veig perquè no mira Terrassa sinó a Barcelona. El Vallès s’ha d’articular, però crear una nova organització no ho veig tan clar. Granollers no sé si ho veu clar perquè mira a Mollet. Però l’arc metropolità s’hauria de recuperar i liderar. Ja s’havia treballat en el futur. I això no és la B-30“.

El regidor apunta que no parla només d’infraestructures, sinó també de comerç, de turisme, d’habitatge i d’exclusió social. I afirma que per ell, el Consell Comarcal té poques funcions per les dues grans capitals, però sí per pobles com Gallifa, Rellinars, Vacarisses… “El problema de la comarca és que té dues grans ciutats i cinc gairebé, com Rubí, Sant Cugat, Cerdanyola, Barberà, Montcada . Ningú se’l sent seu el consell”. Albert repeteix que hi troba a faltar Mataró i Martorell.

Nou comentari