Isaac Albert, portaveu d'ERC-MES, en la carpa de PCR a Terrassa

Isaac Albert, portaveu d’ERC-MES, en la carpa de PCR a Terrassa | ERC Terrassa

El primer tinent d’alcalde i portaveu d’ERC a l’Ajuntament de Terrassa, Isaac Albert, ha manifestat a través de les xarxes socials ha reiterat la posició del seu grup municipal respecte a la proposta del Ministeri d’Hisenda d’acord amb la Federació Espanyola de Municipis i Províncies sobre l’accés dels ajuntaments als romanents de tresoreria. L’alcalde Jordi Ballart va exposar que l’Ajuntament no estava d’acord amb aquesta mesura, i en el ple municipal de juliol Tot per Terrassa, ERC i Junts van aprovar una moció en què es reclamava que els ajuntaments poguessin disposar de tot el superàvit.

Albert ha tornat a rebutjar l’acord i insta al govern estatal i els grups parlamentaris “a recollir les reivindicacions i necessitats financeres històriques del món local”. Així mateix, emplaça al govern de l’Estat “a flexibilitzar la regla de despesa i a modificar la llei 2/2012 d’estabilitat pressupostària, per així donar més marge a les administracions locals en la resposta a la present crisi” i li reclama “que permeti que les administracions locals puguin disposar del superàvit i dels romanents acumulats per a destinar-los a mesures per a la reactivació socioeconòmica de les respectives comunitats locals”.

El tinent d’alcalde també apel·la al Govern de la Generalitat “perquè es quantifiquin, conjuntament amb les entitats municipalistes, les despeses a què han hagut de fer front les administracions locals per serveis impropis derivats de la pandèmia i per les noves regulacions i plans de desconfinament”. Finalment, exposa que sol·liciten al govern espanyol, al Congrés i al Govern i Parlament catalans que “es reguli per Llei l’obligació que qualsevol nova regulació ha d’anar acompanyada d’una avaluació d’impacte competencial i econòmic en els ens locals i, si és el cas, les mesures compensatòries”.

Nou comentari