MónTerrassa
L’Ajuntament de Terrassa rebutja donar suport a Puigdemont

L’Ajuntament de Terrassa ha rebutjat avui donar suport al president Carles Puigdemont. Els portaveus han celebrat avui una junta extraodinària, demanada per Junts en el ple municipal ordinari de setembre, desenvolupat el divendres 24 de setembre. La inciativa arribava després de la detenció del president a la seva arribada a l’Alguer. Malgrat el no rotund de Ciutadans, finalment es va decidir fer avui la junta extraordinària.

Les votacions, però han fet que la proposta de suport quedés refusada. La formació proposant, Junts per Terrassa, hi ha votat a favor, el mateix que ha fet Esquerra Republicana de Catalunya (ERC). Però el seu soci de govern, TxT, de l’alcalde Jordi Ballart no ho ha fet en el mateis sentit. S’ha abstingut, amb la qual cosa era impossible que la iniciativa tirés endavant. No hi ha hagut sospreses en les files unionistes: Partis dels Socialistes de Catalunya i Ciutadans han remarcat el seu “no”.


El redactat de l’acord tenia tres punts:

  • Expressar el suport al President Puigdemont després de la seva detenció a Sardenya i en la seva compareixença per al proper 4 d’octubre davant de la justícia sarda.
  • Lamentar el capteniment del Regne d’Espanya de menyspreu a les decisions del Tribunal General de la Unió Europea que el consolida com un estat poc fiable en termes de Dret Internacional, ancorat en la permanent vulneració de drets i llibertats fonamentals.
  • Refermar-nos en la convicció que només la fi de la repressió, amb l’amnistia als perseguits i represaliats en el context del procés independentista català, pacífic i democràtic, i l’exercici del dret a l’autodeterminació obriran un camí de resolució del conflicte pacífic entre Catalunya i Espanya.

Junts ha afirmat. “Lamentem, novament, que TxT es posicioni en defensa dels Drets Humans quan aquests es vulneren arreu del món i que no ho faci quan afecta a ciutadans terrassencs represaliats i exiliats. Cada dia que passa la «suposada» dimissió de l’alcalde Jordi Ballart pel 155 és menys creïble. Amb els fets, l’alcalde Jordi Ballart i TxT demostren que sempre voten al costat del bloc del 155. Des del Grup Municipal de JxT refermem el nostre compromís amb els Drets Humans, arreu del món. Abstenir-se o mantenir-se en el silenci, ens faria còmplices.”

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa