MónTerrassa
Ajuntament i Govern es posen al dia sobre la Covid i l’inici escolar

Salut i educació han centrat bona part de la reunió que ha tingut lloc aquest dijous, 16 de setembre, entre diversos membres de l’equip de govern de l’Ajuntament de Terrassa amb el delegat del Govern de la Generalitat a Barcelona, Antoni Morral, entre d’altres membres d’ajuntaments del territori. Per part terrassenca, a la trobada hi han estat la regidora de Presidència, Jennifer Ramírez, així com la tinenta d’alcalde de Cicles de la Vida, Teresa Ciurana; i la regidora de Salut, Mónica Polo.

La reunió del Consell Assessor Territorial s’ha celebrat de manera telemàtica i ha comptat amb la participació dels gerents de Salut de les diferents regions sanitàries convocades a la trobada, per tal de posar en coneixement les darreres novetats en la situació de la pandèmia de Covid.

Així mateix, s’ha fet un seguiment de l’inici del curs escolar 2021-22, amb els nous protocols actuants de seguretat però també de ràtios i reforç de professorat. En aquest apartat, s’ha comptat amb la participació dels directors territorials d’Educació. A partir d’aquest divendres, els centres podran consultar quins alumnes i professors estan immunitzats. Aquesta és una de les principals novetats respecte del curs passat, quan l’única informació de salut disponible per als centres era en relació als contagis, segons ha explicat Educació. El Departament també ha donat a conèixer aquest dijous els diferents circuits que s’activaran quan sorgeixi un cas positiu confirmat en una aula. En aquest sentit, hi haurà 3 circuits diferents: l’A, -adreçat a les persones no immunitzades, és a dir, les que no han passat la COVID-19 en els darrers 6 mesos i que no tenen la pauta de vacunació completa-; i B el C que s’aplicarà a les persones immunitzades, és a dir, les que han passat la COVID-19 en els darrers 6 mesos amb una prova que ho confirmi o bé les que tenen la pauta de vacunació completa.

I, finalment, s’ha debatut el tema dels fons europeus Next Generation, a càrrec de Conxita Font, responsable de fons europeus de la Secretaria d’Acció Exterior del Govern, entra d’altres temes.

Consell Assessor Territorial aquest dijous a Terrassa | Aj. Terrassa

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa