MónTerrassa
Els portaveus acorden animar a participar en el pla de vacunació contra la Covid-19
  • CA

Al ple telemàtic d’aquest divendres 18 de desembre s’ha llegit l’acord de la Junta de Portaveus per animar a participar en el pla de vacunació contra la Covid-19. Amb els vots a favor de Cs, TxT i PSC.

ACORD DE JUNTA DE PORTAVEUS PER TAL D’ESTABLIR UN CANAL DE COMUNICACIÓ QUE ANIMI A PARTICIPAR DEL PLA DE VACUNACIÓ CONTRA LA COVID-19, presentada per CS

EXPOSICIO DE MOTIUS

En data 3 de desembre, Terrassa acumula 10.631 casos positius de Covid-19 des del començament de la pandèmia. D’aquests 10.631, 424 s’han detectat en centres residencials. Segons les dades facilitades per la Generalitat, a Terrassa han mort 381 persones des que va començar la pandèmia. En data 3 de desembre, hi ha un total de 60 pacients ingressats i 418 a l’UCI, comptant els pacients crítics de centres del SISCAT i privats. Des del mes de març les autoritats sanitàries han expressat a la població que la lluita contra la malaltia que provoca el COVID-19 serà efectiva en la mesura que hi hagi millors tractaments i vacunes eficaces. En aquest sentit són ja varies les vacunes que estan a punt d’enllestir-se i properament estaran a l’abast de les autoritats sanitàries per tal d’implementar un pla de vacunació massiu.

El pla de vacunació amb el que treballa el Govern d’Espanya estableix tres etapes de vacunació, en funció de la disponibilitat de dosis: La primera etapa es durà a terme entre el gener i el març del 2021. El govern calcula que es podran vacunar 2,5 milions de persones amb la vacuna Pfizer, de la qual s’han adquirit 20 milions de dosis per vacunar 10 milions de ciutadans (es tracta d’una vacuna de doble dosi). La segona etapa de vacunació es durà a terme entre abril i juny, quan l’executiu calcula que tindrà un increment progressiu de vacunes. La tercera etapa, durant l’estiu, servirà per cobrir a la resta de grups. És important que la població sigui conscient que les vacunes salven vides i que les característiques de totes elles estan garantides per les agencies del medicament d’àmbit nacional i internacional. És important que persones amb una especial rellevància social i també representants públics aportin amb el seu exemple tranquil·litat a la societat en relació a la vacunació contra la COVID-19. Per aquest motiu proposem el següent acord.

ACORD ÚNIC.

Atenent el pla de vacunació que establiran les autoritats sanitàries, l’Ajuntament de Terrassa establirà un canal de comunicació (pel Canal Terrassa i/o xarxes socials) per tal de fer pública la vacunació dels càrrecs electes de la corporació que ho vulguin i animarà a aquelles persones de rellevància social de la ciutat a participar en aquest canal.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa