MónTerrassa
L’Ajuntament de Terrassa exigeix l’immediata llibertat del raper Pablo Hasél
  • CA

Al ple de Terrassa de febrer s’ha llegit ,’ACORD DE JUNTA DE PORTAVEUS PER LA LLIBERTAT DE PABLO HASÉL I LA LLIBERTAT D’EXPRESSIÓ

El dimarts 16 de febrer hem presenciat la detenció a l’interior del claustre de l’Universitat de Lleida del cantant Pablo Hassel, en una imatge que, una vegada més, ha afectat de forma molt greu al ja malmès prestigi de la democràcia espanyola.

Pablo Hasél va ser condemnat a presó per enaltiment del terrorisme i injúries a la monarquia per les lletres de les seves cançons i per diversos tuits.

Pablo Hasél va triar romandre a Espanya per a evidenciar, amb la seva pròpia detenció,la manca de normalitat democràtica i de llibertat d’expressió a Espanya. Aquest fet, un més d’una llista que sembla no tenir fi, constitueix en opinió del Ministre Alberto Garzón “un simptoma de dèficits democràtics greus”.

Per tots aquests motius, proposem a la Junta de Portaveus de l’Ajuntament de Terrassa l’adopció dels següents:

ACORDs

Primer. – L’Ajuntament de Terrassa exigeix l’immediata llibertat del raper Pablo Hasél, en especial rebuig a la condemna respecte el lliure exercici de la llibertat d’expressió.

Segon. – L’Ajuntament de Terrassa insta el Govern d’Espanya, en compliment dels seus propis compromisos, a derogar immediatament la Llei Mordassa i a desenvolupar reforma del Codi Penal per tal de garantir el ple exercici de la llibertat d’expressió, de manifestació i de creació artística.

Tercer. – Rebutjar els actes vandàlics produïts als carrers de Catalunya i la resta de l’Estat espanyol en aquests darrers dies, i condemnar les possibles males praxis i la violència policial així com fer palesa la necessitat d’investigar tota actitud violenta

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa