MónTerrassa
Acció de Frente Obrero per la pèrdua d’indústries a Terrassa i Sabadell

Frente Obrero ha dut a terme en les darreres setmanes una acció per denunciar la pèrdua d’indústries a Terrassa i Sabadell. L’entitat ha volgut amb aquesta campanya criticar també “el paper còmplice dels sindicats majoritaris i dels partits polítics que no fa res per frenar aquesta situació”. Carrers i marquesines d’autobús de les dues cocapitals del Vallès Occidental han vist com s’omplien amb pancartes i cartells reclamant parar la “desindustrialització” de la comarca.

La iniciativa finalitzarà amb un acte que tindrà lloc aquest dissabte, dia 26 de març, a les sis de la tarda, al Centre Cívic de Ca n’Oriac. Serà en aquí on “s’exposarà clarament les causes que ens han portat a convertir-nos en un país improductiu, que viu del turisme i del sector serveis, dependent dels designis de potències com Alemanya o França”.

Des de Frente Obrero han emès un comunicat en què expliquen la seva postura:

“Espanya s’ha convertit en el parc temàtic d’Europa, doblegada al model productiu que ens imposa la UE, un model que desmantella la nostra indústria i condemna als treballadors a l’atur i la misèria. L’exemple l’hem pogut veure durant la crisi generada per la pandèmia del Covid, on les restriccions han tancat el turisme durant diversos mesos, això s’ha traduït en l’enfonsament de la nostra economia, hem sofert centenars d’acomiadaments i ERTES, per tancaments d’empreses o deslocalitzacions a altres països. S’han engreixat les llistes de l’atur i les vergonyoses cues de la fam s’han multiplicat.

Mentre destrueixen el país, l’esquerra i els sindicats estan més preocupats de fer seguidisme de la “transició ecològica” capitalista que ens fa més dependents de les importacions estrangeres i de lluites parcials postmodernes, continuen mirant cap a un altre costat davant l’auge de la conflictivitat social i la situació en la qual ens trobem.

Des del Frente Obrero apostem per la reindustrialització i la nacionalització dels sectors estratègics, per a això necessitem trencar amb la Unió Europea i les seves polítiques imposades, ser un país sobirà i independent, que pugui desenvolupar-se i avançar cap a una pàtria al servei dels treballadors”.

Pancarta de Frente Obrero a Vallparadís | Cedida

Nou comentari

Comparteix