MónTerrassa
Un 45,6% de tancament patronal entre les empreses associades a la Cecot
  • CA

Fruit d’un dispositiu de seguiment i suport a les empreses associades a la Cecot en aquesta jornada de vaga general i mobilitzacions, les dades que recull del sondeig iniciat ahir dijous al vespre i fins les 12.30 h d’avui, és d’un45,5% de tancaments patronals, per decisió de l’empresa, i d’un 44,6% de seguiment de la vaga entre els treballadors de les empreses que han mantingut l’activitat.

Les principals dificultats provenen de les conseqüències dels talls d’accés viari i ferroviari sobre la mobilitat.

Del sector serveis, el tancament patronal afecta un 54,9% de les empreses i un 70,5% dels treballadors ha fet vaga.

Pel que fa al comerç, el tancament dels comerços afecta el 34,1% del sector i la vaga al 31,5% dels treballadors.

Pel que fa a la indústria, ha experimentat un tancament patronal del 32,5% i un 32% dels treballadors ha fet vaga.

En el sector de la construcció associat hi ha hagut tancament patronal en un 61,9% de les empreses i el 80,1% dels treballadors han exercit el seu dret a vaga.

En el sector del transport el lockout ha arribat al 60% de les empreses i el 67,2% dels treballadors s’han afegit a la vaga convocada avui.

cid:image002.png@01D585B0.35F7ACA0

cid:image001.png@01D585B0.35F7ACA0

Fitxa tècnica:

· Mostra: 688 registres.

· Mostra total de treballadors: 10.135

· Univers: empreses associades a la Cecot.

· Nivell de confiança: 95,5%

· Marge d’erros ± 3,7%

· P=q=0,50

· Recull de dades: entrevista telefònica realitzada als gerents o propietaris de les empreses i formulari on-line el 17 i 18 d’octubre.

Posicionament patronal

“L’entitat, com ja ha manifestat en les anteriors convocatòries, respecta els motius laborals al·legats per la convocatòria de vaga general i les motivacions dels diferents col·lectius que la secunden. Tanmateix, la Cecot manté la seva oposició a una vaga general que impacta directament sobre l’activitat empresarial i que perjudica tant a empreses com a treballadors/es en un període d’inestabilitat política que s’està allargant en el temps. Canalitzar el malestar social i polític de part de la població convocant una vaga general és traslladar a les empreses un conflicte social i polític que no poden dirimir.

D’altra banda, i en relació a les mobilitzacions massives convocades per col·lectius de la societat civil, els empresaris i empresàries que conformem el Comitè Executiu de la patronal Cecot reiterem el nostre rebuig a la judicialització d’un conflicte que des d’un inici entenem de naturalesa política i que, com a tal, requeria i requereix d’un diàleg, negociació i pacte al més estricte nivell polític. La situació actual demostra el fracàs de la política, la incomprensió del conflicte latent i una manca de voluntat per resoldre la situació.

Manifestem que només amb llibertat, respecte i diàleg, es trobaran les solucions.

Per tant, més política, més escoltar, més diàleg i ara ja sí, materialitzar aquest diàleg en negociació efectiva per resoldre una qüestió com la que s’està vivint aquests dies. L’empara de les legalitats i la judicialització dels conflictes haurien de ser el darrer recurs a emprar si hi ha voluntat de resoldre’ls. Recórrer constantment a les lleis per solucionar conflictes polítics s’ha demostrat històricament que no és una via efectiva. A la Cecot considerem que en una societat democràtica, les lleis són l’expressió d’una voluntat popular i no un element de coacció o immutabilitat, per tant poden ser modificades i actualitzades a les noves realitats per la via del diàleg i el consens.

Com qualsevol organisme que interactua i s’interrelaciona amb el seu entorn més proper, som sensibles a la realitat empresarial, econòmica, política i social del país. Lluny del que a vegades alguns puguin imaginar, els empresaris i empresàries són per sobre de tot persones i ciutadans, i com a tals exerceixen individualment i de manera particular els seus drets i els seus deures, des del seu propi criteri. Així doncs, per respecte a la diversitat d’opinió i sensibilitats polítiques entre els empresaris i autònoms que representem, i que conformen aquesta entitat, continuarem desestimant fer valoracions de lleis o sentències que no tinguin caràcter o contingut empresarial. Tanmateix, el passat dilluns 14 d’octubre vam presentar un manifest conjunt de la mà de més d’un centenar d’entitats catalanes a la Plaça Sant Jaume de Barcelona que a dia d’avui ja superen les cinc-centes entitats.

En relació als aldarulls i les accions incíviques de violència viscudes les darreres nits a diferents ciutats catalanes, l’entitat fa una crida a la calma i expressa que les manifestacions de protesta i de llibertat d’expressió, que són totalment legítimes, no poden justificar mai actuacions violentes amb greus conseqüències per la convivència. La Cecot demana que les mobilitzacions siguin sempre pacífiques.

L’entitat demana als dirigents polítics, a tots, professionalitat i responsabilitat vers la ciutadania i les empreses.

Sigui quina sigui la situació a partir d’avui, des de la Cecot continuarem amatents a totes aquelles decisions o polítiques que tinguin incidència sobre l’activitat empresarial perquè aquesta és la nostra raó de ser com a confederació empresarial que som. I vetllarem, com ho hem estat fent al llarg de la nostra història, perquè les conseqüències d’aquestes decisions no afectin negativament al desenvolupament del teixit empresarial català sinó perquè l’ajudin a créixer i facilitin que les empreses continuïn generant riquesa als territoris on realitzen la seva activitat. Amb un teixit empresarial fort es pot garantir els nivells de benestar que requereix la societat on aquest teixit genera activitat.”

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa