MónTerrassa
43 entitats de Terrassa participen en el procés per triar les propostes del Ple de Dones
  • CA

Un total de 76 dones de 43 entitats i col·lectius de la ciutat, incloent les dotze regidores de l’Ajuntament de Terrassa, han participat en el procés participatiu en què s’han debatut i proposat possibles temes per elevar al primer Ple de Dones que se celebrarà a la ciutat el 9 de juliol, coincidint amb el mateix dia en què Quitèria Tarragó Casellas va ser nomenada regidora de l’Ajuntament de Terrassa -la primera de tot l’Estat- l’any 1937.

En total, s’han dut a terme dotze sessions de treball (del 17 de maig al 3 de juny) entorn el dret de les dones a eradicar les violències masclistes i el dret de les dones al món laboral i de les cures. Durant les sessions s’han realitzat diverses dinàmiques participatives, com la creació de petits subgrups de treball per tractar temes de forma monogràfica, segons l’interès prioritari de les participants, i cada grup de treball ha realitzat tres sessions telemàtiques: una primera per emmarcar el tema i apuntar les necessitats i demandes de les entitats, una segona sessió per debatre les propostes concretes i una tercera per consensuar-les.

Del procés participatiu s’ha obtingut un recull de propostes consensuades per totes les participants, que es valorarà tècnica i políticament per elevar al primer Ple de Dones de Terrassa. De cada grup de treball s’ha escollit una portaveu que exposarà les propostes del seu àmbit al Ple, responent així a un dels objectius de la iniciativa que era el d’assolir una participació plural i diversa. El Ple de Dones se celebrarà amb la voluntat de mostrar un compromís comú en les polítiques d’igualtat de gènere i facilitar la participació de les entitats en l’agenda política feminista de la ciutat. També pretén crear un espai de coneixença mútua i de diàleg entre les entitats ciutadanes i les regidores, consolidant la xarxa de treball vers la igualtat entre dones i homes a Terrassa. A banda de debatre temes transcendentals de les polítiques públiques amb visió de gènere, durant el Ple extraordinari de Dones es proposarà impulsar el reconeixement d’honors i distinció a Quitèria Tarragó Casellas, així com l’aprovació del reconeixement públic a una dona terrassenca que hagi destacat en la defensa dels drets de les dones i l’activisme feminista. La voluntat de les dotze regidores de l’Ajuntament és que aquest Ple Municipal de Dones tingui continuïtat i es celebri un cop l’any.

Entitats participants

Han participat al procés dones representants de la majoria de les entitats i grups que integren la Comissió 8 de març: Dones amb iniciativa de Can Palet; Dones d’Ègara; Col·lectiu de dones de Ca n’Anglada; Amunt Dona; Dones de la comunitat musulmana; Associació de Dones Bahá’í; Casal de la dona; Puntaires de Terrassa; ACORD; Prou barreres; Assemblea de Dones d’Esquerra de Terrassa; Dones d’Esquerra Verda; Dones Periodistes de Terrassa; i dones de les seccions sindicals de CCOO i UGT.

A més, també hi han participat entitats i col·lectius de la ciutat sensibilitzades amb la iniciativa: associacions veïnals del barri d’Egara, Les Fonts i Ca n’Aurell; les cooperatives L’Egarenca, Eina Cooperativa i Cooperativa Magroc, Synusia; entitats de l’àmbit de la salut com l’associació ALBA i AIDE, Creu Roja Terrassa, FUPAR, PRODIS, Fundació Maria Auxiliadora; Feministes anticapitalistes en xarxa; l’entitat esportiva Atlètic Terrassa Hockey Club; l’entitat de cultura popular comissió d’equitat Drac Baluk Astharot; entitats d’acció humanitària com Asociación Raíces, Microcrèdits per l’Àfrica i Acción contra el hambre; la Unió de jubilats i pensionistes de la UGT; i l’Associació de comerciants de Ca n’Aurell.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa