MónTerrassa
14F: Sabadell, 4-Terrassa, 2
  • CA

En els darrers anys, la rivalitat entre Terrassa i Sabadell s’ha anat llimant i suavitzant, en una obligada entesa -per causes majors, en realitat- entre les dues cocapitals vallesanes. Els titulars que engloben les dues ciutats amb termes com “de la mà”, “aliança” o “cooperació”, són cada cop més freqüents. Això no treu que cadascuna vulgui marcar perfil propi. I una manera de fer-ho és tenint presència dins del Parlament de la Generalitat de Catalunya.

Tenir consellers de la mateixa ciutat no és una minúcia, pot ajudar a desencallar projectes vitals pel creixement socioeconòmic del municipi o ser més receptius a queixes i problemàtiques. També ho és tenir senzillament parlamentaris -siguin al govern o a l’oposició, els quals a través de les comissions poden traslladar les urgències o necessitats que coneixen de primera mà. En aquest sentit, les eleccions de diumenge deixen Sabadell com a clar vencedor respecte Terrassa.

Terrassa tindrà dos diputats al Parlament de Catalunya, una del PSC i un de Junts, Eva Candela i Lluís Puig. Els bons resultats de les dues formacions han ajudat a fer que es complissin els pronòstics. Pels llocs que ocupaven, eren els únics que semblaven amb possibiltats. Tot i que la cupaire ha estat a punt de donar la sorpresa i aconseguir un lloc a la Ciutadella. La resta de candidats egarencs han quedat molt lluny.

Per contra, les urnes han portat quatre sabadellencs al nou Parlament de Catalunya. Dos tenien ja escó de diputat des de l’any 2015 i l’han revalidat, i dos s’estrenaran ara com a membres de la cambra catalana. Són Pol Gibert (PSC), Joan García (Ciutadans) -els dos més veterans-; i Juli Fernàndez (ERC) i Xavier Pellicer (CUP).

Els quatre diputats de Sabadell
Els quatre diputats de Sabadell | iSabadell

!--akiadsense-->

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa