Ja fa molts anys, molts… que quan caminaves pels carrers i places de Terrassa era molt present l’olor que desprenien les fàbriques i vapors tèxtils.

A banda del soroll de les llançadores, màquines de tenyir i d’altres, l’olor dels olis d’ensimatge, de productes químics barrejats amb el vapor de les calderes i de la floca emmagatzemada era, sense cap mena de dubte, una característica de l’ambient que es respirava als nostres carrers.

Tot això, fàbriques incloses, ha passat a millor vida i s’ha anat convertint en projectes i realitats immobiliaris que, sigui dit de passada, n’hi ha de més encertats que d’altres.

Amb el temps, la societat terrassenca ha anat evolucionant, canviant d’hàbits i modernitzant-se.

Un dels canvis més significatius dels últims anys és la fal·lera que hi ha en tenir, adoptar, comprar o adquirir mascotes. Concretament gossos, que són els que surten al carrer.

Però no un no, de tres en tres i mes!

I és clar, el gos o gossa, necessita sortir al carrer, passejar, córrer, i -evidentment- fer les seves necessitats.

Els pobres gossos no tenen cap culpa del que em vinc a referir.

Els seus amos, possiblement tampoc. Bé, hi ha de tot. El postureig de l’ampolleta d’aigua que porten alguns no serveix per a res.

I el govern municipal? Doncs culpa tampoc en té, només faltaria!

Però el cert és que els nostres carrers i places ja no fan olor de fum. Fan olor de pixum!!! I no crec que digui res que no hagi pogut comprovar qualsevol vianant.

És horrorós la quantitat de pixarades de gos que et trobes per terra! A banda de l’aspecte brut que dona, també van malmetent-se els vorals, voreres i mobiliari urbà.

En definitiva, la ciutat bruteja.

I em sap greu però qui està obligat a posar-hi remei és el nostre Ajuntament. Sense ser-ne
culpable, ha de ser responsable.

La regidoria de benestar animal s’ha de coordinar amb la de serveis generals. Però ho ha de fer aviat i seriosament. No es pot permetre que els nostres carrers tinguin aquest aspecte durant més temps. S’ha de posar-hi remei.

Perquè els ciutadans i ciutadanes seguiran adoptant, comprant, adquirint i tenint gossos. i de dos en dos i de tres en tres…com si no hi hagués demà!

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Adrià a juny 23, 2022 | 15:49
    Adrià juny 23, 2022 | 15:49
    En la meva humil opinió, cada cop hi ha més gossos perquè la gent cada cop se sent més sola. A això és al qual s'hauria de posar remei, el tema pixarades tan sols és un símptoma. Menys xarxes socials, menys viure enganxats als telèfons, menys tonteria i més relacionar-se com s'havia fet sempre. I més interacció entre veïns, etcètera. El s. XXI és el de la soledat. Sabent-ho, fem-hi alguna cosa, no?

Nou comentari

Comparteix