MónTerrassa
Síndic de Greuges de Terrassa, procés participatiu?

L’Ajuntament de Terrassa ha culminat, amb un procés participatiu, l’elecció del nou Síndic. Anem al gra: em plantejo diverses preguntes.
1. És normal que en una Ciutat de 225.000 habitants, participin només 7.000 persones per escollir una figura tan rellevant pel bon funcionament ciutadà?
2. És correcte que des de la 1a tinença d’alcaldia es qualifiqui d’èxit absolut el resultat d’aquest procés participatiu, o ens haurien de dir que ha estat un desastre absolut des del punt de vista participatiu?
3. S’ha fet tot el que s’havia de fer des de l’Ajuntament, concretament en l’àmbit de comunicació i publicitat, per tal que la ciutadania s’assabentés de l’esmentat procés participatiu?
4. Perquè, com fa el Parlament de Catalunya, no és escollit o proposat pel mateix Ajuntament de Terrassa?
5. Es vol treure les “puces de sobre” l’Ajuntament al passar la responsabilitat de l’elecció a la ciutadania?
6. Evidentment, la ciutadania no hem estat a l’altura de l’importància de l’esdeveniment però, no creieu que amb tan poca participació queda desvirtuat el procés i algú hauria d’intervenir?
7. Serem tan poc participatius a l’hora d’anar a reclamar els nostres drets davant del Síndic o és que tant ens fot tot?

En fi, crec que no anem bé. Crec que no ens involucrem gens, en general, en el funcionament del dia a dia de la nostra ciutat.

Protestem molt, sí, però treballem poc perquè la ciutat avanci.

Som una Ciutat massa important com per “passar” de determinats temes. I és evident que aquí falla alguna cosa. No és la primera vegada que no ens involucrem, en general, en els temes de ciutat.

I us ho diu un que està involucrat en diferents espais i entitats de la ciutat, i us ben asseguro que hi ha un munt de temes com el del Síndic on sempre som “els quatre de sempre”. I qui em vulgui entendre ja m’entendrà.

Si no practiquem més, molt més el terrassenquisme, si no ens creiem aquesta Ciutat, si no fem pedagogia de tot això, ens acomodem massa i deixem que tot vagi passant…no anem bé.

Desitjo molts encerts i sort al nou Síndic, a la vegada que agraeixo a la Isabel Marques la gran feina feta, amb rigor, organització i vàlua personal.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Xesco a desembre 20, 2022 | 17:28
    Xesco desembre 20, 2022 | 17:28
    I com més "polítics" siguin els polítics a Catalunya, Espanya, Europa i el món, menys ens involucrarem. Fins que la cosa peti... si és que ho fa, perquè la gent va més de cranc, estruç o cargol que d'altra cosa.
  2. Icona del comentari de: Txetxu Sanz a desembre 26, 2022 | 11:59
    Txetxu Sanz desembre 26, 2022 | 11:59
    A un proceso de votación se le puede llamar "participación", es evidente, aunque no sea definitivo. El grado de participación cuestiona dos cosas: la difusión del proceso y la propia figura del Síndic. Parece obvio q está votación no es prioritaria para el ayuntamiento por los recursos destinados pero lo más grave es el desprecio que el ayuntamiento hace de la institución del Síndic. Sólo hay que leer sus memorias y quejas para ver q el propio ayuntamiento no cree en el Síndic.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa