MónTerrassa
Normalitat animal a Terrassa
  • CA

Sembla que ha provocat un cert rebombori, aquests dies, una notícia que feia referència al fet que les nostres “mascotes” o sigui “gossos”, podran viatjar acompanyats dels seus “amos” al transport públic de Terrassa (els autobusos).

Certament, sobta, que aquest fet, que el que fa és, “normalitzar” una situació que, fins ara, no era massa conseqüent, hagi provocat tan “soroll”.

I més tenint en compte que això no vol dir que hàgim de passar d’una situació d’una certa “tranquil·litat” mentre viatgem en autobús, a una situació de certs “riscos” o “perills”. No! Perquè, en primer lloc, cal dir que, és evident que hi ha una normativa que ja fa temps regula aquest fet (per exemple als Ferrocarrils de Catalunya), i que TMESA també ho ha disposat així; i, en segon lloc, perquè cal “confiar” en la responsabilitat i “civisme” de la gent a l’hora d’aplicar i fer visible, aquesta nova autorització que afecta els nostres “gossos”.

De totes maneres, caldria fer una petita reflexió al respecte. I és que m’atreveixo a pronosticar que, durant els mesos vinents, no estarem exempts de problemes tipus, “conflictes”, discussions, topades, baralles, paraulotes, etc. a dins dels nostres autobusos.

I això és així. I la culpa no serà, evidentment pel fet que, puguem viatjar, tranquil·lament, amb les nostres mascotes al transport públic (un fet, plenament normalitzat a molts països), sinó per un tema molt més preocupant i que ja n’hem parlat en altres ocasions: I és el nivell en què es troben, en aquests moments, els valors humans de “convivència”, respecte, tolerància i empatia, per exemple.

Tots i totes saben, i patim el context actual de “degradació” humanitària, de tensió social “invisible” i de manca de valors… I d’això sí que n’hem de parlar… Perquè per culpa d’això… Un simple “accident” o una manca de prevenció o un simple descuit o distracció, portant el teu gos a dins de l’autobús, pot ser causa d’un incident greu i no volgut.

I és que la qüestió, torno a repetir, no és la nova normalitat animal, sinó l’anormal situaciñoi humanitària que tenim. Aviso!

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa