MónTerrassa
Mes de celebracions flamenques a Terrassa

Doncs efectivament, el setze de novembre de l’any dos mil deu, com tothom recordarà, el Flamenco va estar declarat per la UNESCO patrimoni immaterial de la humanitat. Just també al novembre del dos mil dotze l’entitat Flamencologia va iniciar el seu periple pel món de la música flamenca, que segons paraules de Manuel de Falla és una de les músiques més antigues d’Europa.

No hi ha dubte que el Flamenco és com una galàxia dins l’univers de la música. Dos lustres ens separen d’aquells inicis en un petit local comercial situat a Can Jofresa, una idea impulsada per un grup de persones amb molta empenta, sortosament aquesta gran idea va evitar que el Flamenco a casa nostra es perdés del tot.

Aquesta darrera afirmació és bastant probable que no la comparteixin persones que interessadament veuen el Flamenco com quelcom molt reduït i esbiaixat. Recordeu el Flamenco és una qüestió universal. Ni és sectari ni és patrimoni exclusiu de ningú.

El darrer cap de setmana d’aquest mes de novembre, dissabte 26 i diumenge 27 tindran llocs els actes commemoratius del desè aniversari de l’Entitat Flamencologia.

Preneu bona nota; dissabte dia 26 al Teatre Principal a les 20.00, actuació estel·lar del gran
cantaor Flamenco Jose de los Camarones de Jerez de la Frontera, acompanyat a la guitarra per un dels millors guitarristes de Catalunya, en Justo Fernández.

També actuaran Bego Salazar excomponent del grup Las Migas amb Jeronimo Maya a la sonanta i David Domínguez a la percussió. Recordeu que va ser Paco de Lucia que al mil nou-cents vuitanta-quatre va incorporar calaix pèrua (cajon peruano) al Flamenco. Pot agradar més o menys, però és ben cert que accentua molt el compàs.

El Diumenge 27 a les 18,30 h a l’Auditori Municipal actuació de Rafael de Utrera amb Gaspar d’Holanda al toc i Miranda Fernandez al piano, el bailaor Francisco Hidalgo oferirà una actuació amb el seu quadre d’artistes.

També està previst un acte pel dimecres 23 davant el Mercat de la Independència. En resum, un seguit d’actes que per la seva casuística és recomanable no perdre’s. Això us permetrà conèixer quelcom mes sobre el Flamenco i us facilitarà rebutjar aquesta imatge distorsionada amb la qual algú interessadament us podria intentar confondre.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa