MónTerrassa
I si eliminem els semàfors de la Rambla
  • CA

I si eliminem els semàfors de la Rambla? No és cap broma, ni és el 28 de desembre Dia dels Innocents. No em sembla pas una proposta esbojarrada. I quan parlo de la rambla d’Ègara, i dels semàfors, ho faig del tram entre el carrer d’Arquimedes i la plaça del Doré i de la Rambleta. Tanmateix, potser arribaria a la cruïlla amb Galileu i la plaça de Ricard Camí.

Ara mateix, bona part serveixen per poca cosa. Hi ha molt poc trànsit i, massa vegades quan la llum resta en color vermell els vianants creuen la via sense massa problemes, fent un cop d’ull a veure si passa algun vehicle.

Si ens creiem la pacificació, i si cotxes i autobusos que pugen i baixen per aquesta artèria cèntrica van a velocitats moderades, els semàfors es poden eliminar. Penso que milloraríem la fluïdesa i guanyaríem un paisatge més net. Hi ha semàfors a molts llocs apagats, perquè han perdut la funcionalitat d’abans, “d’antes” que dirien i diuen encara els egarencs i egarenques d’edat ja una mica avançada.

És un model que existeix en ciutats europees en els nuclis històrics. I no em val l’excusa que aquí tenim els autobusos que van i venen per la Rambla i que sense semàfors podrien ser potencialment perillosos. En municipi del centre d’Europa i de l’antic Est del Continent, tenen tramvies amb altres freqüències i la gent s’ha acostumat a respectar el seu pas i a vigilar quan travessen carrers i avingudes.

Repeteixo, caldria que ens ho miréssim, que s’estudiés, i evidentment que la ciutadania fes palesa la seva opinió. I ja que hi som, no creieu que es podria fer una repassada a tots els grups semafòrics de la ciutat: estic convençut que, a més a més de la Rambla, hi ha espais on no calen. I, que n’hi ha on potser sí que se n’hi haurien de posar.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa