Segons l’Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT), l’alimentació saludable és especialment important durant els primers anys de vida, ja que, “a més de facilitar un bon estat nutricional i un creixement òptim, pot ajudar a consolidar l’adquisició d’hàbits saludables que es mantindran durant la infància, l’adolescència i l’edat adulta”. Així doncs, des de la Generalitat de Catalunya recomanen que l’etapa de la infantesa és una gran oportunitat per “millorar els hàbits alimentaris de tota la família i donar un bon exemple a taula.
Davant aquestes recomanacions i l’evident importància de fomentar una bona alimentació entre els més petits de la família, aquest pròxim dilluns, 26 de febrer, a Castellbisbal s’organitza la xerrada ‘Alimentació conscient a la infància i adolescència’ a l’Institut Escola Les Vinyes. Aquesta jornada, que començarà a les 17:00 hores, anirà a càrrec de Judit Riera Blanco i parlarà sobre la importància de tenir una alimentació equilibrada i variada per a un desenvolupament saludable.
Segons s’explica en el cartell de l’acte, Blanco també parlarà sobre quins aliments són essencials per als infants, com podeu evitar les digestions pesades i quines estratègies podeu seguir per a incorporar la fibra tan necessària per a la salut mental.

Els hàbits alimentaris de la infantesa afecten a la dieta en l’edat adulta
Sobre la importància de tenir una dieta equilibrada i sana durant la infància i adolescència, un estudi de la Universitat de Maastricht revela unes dades molt interessants. Segons afirma la investigació, aquells infants que no havien tingut problemes amb el menjar quan eren petits, en fer-se adults, tenien una dieta molt més equilibrada i variada que els que tenien uns pitjors hàbits alimentaris a la infantesa. L’estudi, que va analitzar l’evolució alimentària de més d’un miler de nens i nenes durant 14 anys, conclou que els costums alimentaris quan som petits té un impacte molt important en les futures etapes de la vida.
Per a aquelles persones que vulguin més informació sobre com fomentar una bona alimentació en els seus fills, l’Agència de Salut Pública de la Generalitat de Catalunya va publicar l’any 2022 una Guia d’alimentació saludable en la primera infància. Aquesta guia, inclou continguts sobre les consideracions generals sobre l’alimentació en la primera infància, alimentació saludable a partir de l’any d’edat i el rol de les persones adultes en l’acompanyament de l’àpat, entre d’altres.